به لطف خداوند منان و زحمت مردم سخت کوش، سرزمین زیبا و همیشه پربرکت گیلان، سرزمین باران، از دیر باز تا به امروز سرتا سر آبادی بوده و آبادانی. همراهان همیشگی دیجی ویلا، امروز میخوایم شما رو با یکی دیگه از قسمت های این سرزمین دلباز بیشتر آشنا کنیم.
● فهرست این صفحه
●موقعیت جفرافیایی روستای چوکام
●جاذبه های گردشگری و موقعیت سرمایه گذاری در این روستا
●فعالیت مردم چوکام
موقعیت جفرافیایی روستای چوکام:
میرم به سمت خمام و روستای چوکام که از توابع شهرستان خمام در استان گیلان است. دهستان چوکام یکی از سه دهستان بخش خمام است که مرکز آن روستای بالامحله ی چکام نام دارد. دهستان چوکام دارای ۱۴ روستا میباشد و روستای بالا محله ی چوکام، مرکز آن محسوب میشود. اشکیک، بالا محله چوکام، بلسکله، بیج، بیجرودکل، تازه آباد خواچکین، جیرسرباقرخاله، جیرسرچوکام، خاچکین، فرشکی چوکام، لله کا، مصردشت و میانکل، روستاهای دهستان چوکام هستند.
جاذبه های گردشگری و موقعیت سرمایه گذاری در این روستا:
شهر خمام جزو مهم ترین شهرهای استان گیلان است و دلیل آن ها قرار گرفتن بین بزرگترین بندر شمال کشور یعنی بندر انزلی و کلان شهر رشت است و گزارش ها حاکی از آن است که اتوبان خمام به انزلی دومین جاده پرتردد در استان گیلان شناخته شده است. قرار گرفتن روستای چوکام در این شهر و دلایل دیگری مثل فاصله ی چند دقیقه ای با دریا، نزدیکی به امکانات رفاهی مانند هایپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ شهر خمام، نزدیکی به بندر انزلی و مجتمع های عظیم تجاری-تفریحی کاسپین، سینما ها، رستوران های بین المللی، آکواریوم کاسپین و ... باعث شده تا زمین های این دهستان بسیار مورد توجه برای سکونت،ساخت و ساز و البته سرمایه گذاری قرار گیرد و مردم این ناحیه شاهد علاقه مردم دیگر شهرها برای سکونت و سرمایه گذاری در این ناحیه هستند. وجود جاذبه های گردشگری خود چوکام نیز از دلایل دیگر هجم بالای سرمایه گذاری در این منطقه شده است. روستای چوکام جزو جاذبه های گردشگری شهر خمام و استان گیلان میباشد. یکی از بزرگترین چراگاه های شهرستان رشت برای چهارپایان، در شهر خمام و در چوکام( قرُق جیرسر باقرخاله) وجود دارد. جاذبه ی دیگر چوکام، باغ چوکام است که قدمتی دیرینه دارد. این باغ و عمارت قدیمی و زیبا در محوطه ای دلباز و سرسبز در روستای چوکام خمام قرار دارد و فاصله ی آن با شهر رشت حدودا ۱۵ کیلومتر است. این باغ مساحتی حدود ۴۲۰۰۰ متر مربع دارد که ۲ عمارت در آن بنا شده است که عمارت اصلی باغ، قدمتی حدود ۱۰۰سال دارد و در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسیده است. این عمارت از آثار بجا مانده از دوران قاجار میباشد که متعلق به ناصر الملک نائب السلطنه احمد شاه قاجار بوده است که آن را به پسرش حسین علی خان قراگوزلو هدیه میدهد. او بعد از ازدواجش و با کمک حاکم وقت گیلان تیمور تاش، این باغ دلنشین را تاسیس میکند. این بنای بسیار زیبا، سرتا سر پر از درخت های سر به فلک کشیده است که طول آنها بیش از ۵۰ متر و عمر این درخت ها بالای ۱۰۰سال میباشد. عمارت باغ در دو طبقه ساخته شده است و ساخت بسیار زیبا و منحصر بفردی دارد که با آجر و چوب و ستون زیباتر شده است. سه طرف باغ رودخانه های پر آب است و جلوه ای زیبا به آن بخشیده است. زیبایی های این باغ بسیار خاص هست و ارزش فرهنگی _ تاریخی، طبیعی و گردشگری دارد . سرمایه گذاری در چوکام خمام نیز اینده خوبی را برای سرمایه گذاران به همراه خواهد داشت.
فعالیت مردم چوکام:
چوکام دارای ۳۲۵هکتار زمین زراعی است که هر ساله کشت برنج در آن انجام میشود و شغل اغلب مردم آن کشاورزی و برنجکاری است. البته وجود چند کارخانه و شرکت در این روستا باعث رونق و اشتغال زایی این روستا شده است.