هزینه تعمیرات ملک بر عهده صاحب خانه است یا مستاجر؟

home repairing law for owner and tenant
ملک فوری سه شنبه 18 مهر 1402 ارسال نظر

همه ما میدانیم که خانه ها ممکن است در طول مدت سکونت ما نیاز به تعمیرات پیدا کند و مجبور باشیم برای تعمیر کردن آن هزینه ای بپردازیم. حال اگر مستاجر هستیم با این سوال رو به رو می شویم که هزینه تعمیر خانه با چه کسی است؟ مالک یا مستاجر؟ با ما همراه باشید تا آن طبق قانون بررسی کنیم.

تبلیغات با قیمت مناسب

هزینه تعمیرات ملک بر عهده صاحبخانه است یا مستاجر؟

زمانی که خانواده خانه ای را رهن و یا اجاره می نمایند قطعا تمایل دارند آن ملک از تمامی امکانات اولیه برخوردار باشد. این احتمال وجود دارد که طی فرایند سکونت، بخشی از خانه آسیب ببیند و یا نیاز به تعمیرات اساسی داشته باشد؛ مانند چکه کردن سقف خانه و تعمیرات مربوط به سقف، خراب شدن شیرآلات و یا تعمیرات مربوط به لوکه کشی های داخلی از جمله ترکیدگی و یا نشط آب و چندین مشکل دیگر که منجر به بروز مشکل میشود. قطعا در هرخانه ای که در آن زندگی میکنیم چه مالک باشیم و یا مستاجر احتمال بروز این مشکلات وجود داد. حال، اساسی ترین سوال برای صاحبان خانه و نیز مستاجرین این است که هزینه کرد هرکدام از این بخشها نیازمند به تعمیر برعهده چه کسی است؟
مسلما میدانیم که هر یک از هزینه های موارد مصرفی مانند آب و برق و گاز برعهده خود مستاجر و ساکن فعلی آن خانه است. اما در خصوص تعمیرات، طی فرایند قوانین مالک و مستاجر هریک از این هزینه ها تقسیم بندی شده و لذا برخی برعهده مالک آن خانه و برخی نیز برعهده مستاجر می باشد که در ادامه این مقاله بدان اشاره خواهیم نمود. باما همراه باشید.

همچنین بخوانید: هزینه نقاشی ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر

در خصوص هزینه هایی که برعهده مستاجر است یک سری از موارد جزئی مانند تعمیرات مربوط به شیرآلات منزل، تعویض لامپ ها، تعمیرات بخش سقف و چکه کردن خانه و یا هزینه شارژ ساختمانی جهت نظافت و رسیدگی به گل و گیاه موجود در محوطه منزل بر عهده ساکن آن خانه یعنی مستاجراست. از طرفی هزینه کردهایی در حد بزرگتر، مانند خراب شدن آسانسور در آپارتمانها، تعمیرات بخش شوفاژخانه و موتورخانه ساختمان، هزینه¬های عمرانی مانند سرامیک کاری و یا نماکاری، هزینه هایی همچون عایق کشی روی سقف و از این دست موارد بر عهده مالک است. همچنین اگر خانه شامل مخارجی مانند عوارض نوسازی که مربوط به ساخت و ساز اولیه ساختمان است هیچ ارتباطی به مستاجر ندارد.
در خصوص تعمیرات بخش لوکه کشی ساختمان اگر چنانچه بر اثر بی دقتی مستاجر و عدم رعایت اصول لازم لوله های فاضلاب و یا لوله های آب دچار ترکیدگی و بروز مشکل شود، قطعا هزینه کرد آن بر عهده خود مستاجر خواهد بود؛ اما اگر ساکنین خانه و یا همان مستاجر هیچ دخل و تصرفی در بروز این مشکل نداشته باشند لذا این مخارج مربوطه بر عهده خود صاحب خانه خواهد بود. 
نکته اساسی و مهم برای اینکه مستاجران محترم و صاحبان خانه دچار بروز مشکل نشوند این است که، در هنگام بستن قرارداد مربوط به اجاره ملک لازم است یک سری از مطالب مربوط به نحوه هزینه کردها در آن درج گردد. از طرفی بهتر است که مستاجر قبل از عقد قرار داد از سالم بودن سایر قسمت های بخش تاسیسات اطمینان لازم را حاصل نمایند. به نحوی که حتما قسمت های بخش تاسیسات منزل، شوفاژها و کولر، قفل و کلیدهای سایر قسمت های خانه، سلامت لوله های فاضلاب و شیرآلات را چک نموده و با آسودگی خاطر اقدام به بستن قرارداد نمایند. در این صورت جای هیچ گونه تردیدی نه برای مالکین محترم خانه ها و نه مستاجرین باقی نخواهد ماند.
لازم به ذکر است که در هنگام موجه شدن با مواردی که نیاز به تعمیر دارد باید در اولین فرصت به درست کردن و تعمیر کردن مشکل بپردازید. در نظر داشته باشید که تعمیر ملک را به کسی بسپارید که بتواند به خوبی با هزینه مناسب خرابی را تعمیر کرده که از بابت آن مطمئن شوید. تیم ملک فوری با داشتن کادری مجرب و متخصص در زمینه بازسازی خانه و تعمیرات و نوسازی میتواند شما را در این مسیر راهنمایی کند و با حداقل هزینه ملک شما را به صورت قطعی تعمیر کند. اگر تمایل به تعمیر ملک خود توسط تیم ملک فوری دارید میتوانید با ما تماس بگیرید. 

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد هزینه تعمیرات ملک بر عهده صاحب خانه است یا مستاجر؟