سفری به گذشته در کاخ موزه مرمر رامسر

Ramsar Palace Museum
ملک فوری دوشنبه 02 بهمن 1402 ارسال نظر

کاخ مرمر در رامسر هم حاصل رفت و آمد پادشاهان پهلوی به این خطه سراسر زیبایی بوده است و امروزه هم به یکی از مکان‌های گردشگری این شهر تبدیل شده است. جاذبه‌های گردشگری و توریستی این کاخ به قدری جذاب و زیباست

تبلیغات با قیمت مناسب

شهر زیبای رامسر از توابع استان مازندران است. این شهر از طبیعت بسیار زیبایی برخوردار بوده و از نظر موقعیت جغرافیایی هم، مابین کوه و جنگل و دریا قرار گرفته است. همین امر باعث شده تا رامسر از زمان‌های قدیم، مورد توجه پادشاهان در ادوار مختلف تاریخ قرار گیرد. امروزه هم شهر رامسر از اقصی نقاط کشور، گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند تا در ایام مختلف سال و به‌ویژه تعطیلات نوروز به آن سفر کنند و با اجاره اقامتگاه‌های مختلفی نظیر ویلا لوکس استخردار در رامسر یا ویلا جنگلی رامسر، لذت سفر خود را دو‌چندان کنند.
کاخ مرمر در رامسر هم حاصل رفت و آمد پادشاهان پهلوی به این خطه سراسر زیبایی بوده است و امروزه هم به یکی از مکان‌های گردشگری این شهر تبدیل شده است. جاذبه‌های گردشگری و توریستی این کاخ به قدری جذاب و زیباست که به شما توصیه می‌کنیم اگر به رامسر سفر کردید، بازدید از کاخ مرمر را هم فراموش نکنید. در این مقاله تصمیم داریم تا برای آگاهی بیشتر شما، درباره تاریخچه و بخش‌های مختلف این کاخ مجلل صحبت کنیم.

همچنین بخوانید: همه چیز درباره فریدون کنار

تاریخچه کاخ مرمر 

کاخ مرمر در استان مازندران و  در 6 کیلومتری جنوب شرقی شهر رامسر واقع شده است. این کاخ زیبا به دستور رضا شاه پهلوی، بر روی تپه‌ای بلند احداث شد تا بتوان از داخل کاخ  منظره جنگل و دریا را نظاره‌گر بود. ساخت این کاخ بسیار زیبا از سال ۱۳۱۲ تا 1316 طول کشید و هدف از ساخت آن، این بود که خاندان پهلوی در زمان سفر به رامسر در آن اقامتی چند روزه و موقت داشته باشند. جالب این‌جاست که در ساخت کاخ از سنگ مرمر استفاده شده و چهار ستون و دو ببر هم از جنس مرمر در ایوان ورودی کاخ قرار گرفته‌اند و در واقع علت نام‌گذاری کاخ هم به دلیل همین نوع سنگ است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی،  کاخ مرمر تغییر کاربری داد و در اختیار بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی قرار گرفت. این کاخ مجلل در سال 1358 به مدت 45 روز برای بازدید عموم آزاد شد، اما بعد از آن، بازدید از کاخ مرمر به مدت 21 سال، به‌دلیل مسائل امنیتی ممنوع شد و حتی بسیاری از وسایل و اقلام داخل کاخ هم برای نگهداری و محافظت به تهران منتقل شدند.  کاخ مرمر در سال 1378 در فهرست آثار ملی ثبت شده و بالاخره بعد از سال‌ها انتظار، در اسفند ماه 1379 درب آن، برای بازدید عموم باز شد. در سال‌های اخیر هم، در این کاخ، پژوهشگران روی آثار متنوع مربوط به حوزه حاشیه دریای خزر تحقیقات انجام می‌دهند و به همین دلیل، آن را با عنوان «موزه تماشاگه خزر» نیز می‌شناسند.

معماری و پلان کاخ مرمر رامسر

کاخ رامسر از بخش‌های متنوع و زیبایی تشکیل شده است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

باغ کاخ موزه رامسر

 باغ کاخ موزه رامسر
در جلوی ورودی کاخ مرمر رامسر، باغی زیبا و سرسبز با مساحت ۶۰ هزار متر مربع قرار گرفته است. این محوطه سرسبز که از باغ‌های گیاه شناسی ایران به‌شمار می‌آید، گونه‌های گیاهی منحصربه‌فردی داشته و به نوعی اولین نهال‌های مرکبات اصلاح شده، اولین گیاهان تزیینی کمیاب و برخی گونه‌های بی‌نظیر دیگر در خاورمیانه مانند گیاه ساقه برهنه، گیاه پسیلتوم نودم، برای اولین بار در آن کاشته شده‌اند. یک درخت کاج  با ارتفاع  ۲۳ متر از دیگر جذابیت‌های این باغ است که با قطر تنه بیش از ۱٫۵ متر، با نام چهار شاخ نیز شناخته می‌شود.  باغ کاخ موزه رامسر از بخش‌های مختلف دیگری نظیر باغ بامبو، باغ کیوی، مجموعه مرکبات، باغچه چای و باغچه گل گاو زبان تشکیل شده است و در جای‌جای باغ هم، درختان کاج، سرو و نخل را مشاهده می‌کنید. مسیرهای ورودی به کاخ هم با شن و ماسه پوشیده شده است و در اطراف آن با انواع گل‌های تزیینی و شمشاد مزین شده است. در جلوی کاخ مرمر هم حوض آبی وجود دارد که آب آن، از یک چشمه قدیمی تامین می‌شود.به غیر از بنای کاخ مرمر، پنج عمارت دیگر در باغ موزه رامسر قرار گرفته‌اند. در جنوب باغ عمارت‌های حمام، تاسیسات و انباری و در شمال آن عمارت‌های نگهبانی و واحد سرایداری واقع شده‌اند. البته پس از انقلاب ساختمان انباری، به محل فروش صنایع دستی تغییر کاربری داد و در کنار عمارت حمام هم کافی شاپ و رستوران تاسیس شد تا پذیرای بازدید کنندگان از این بنای تاریخی باشد.

کاخ موزه رامسر

 کاخ موزه رامسر
کاخ مرمر، زیربنایی حدود 600 مترمربع داشته و ساخت آن توسط شخصی به نام هوانس اونیک قریبیان انجام شد. در ورودی کاخ باید 11 پله بالا رفت، زیرا کف کرسی بنای کاخ مرمر، دو متر ارتفاع دارد. در نمای این کاخ و ستون‌های سنگی ایوان، از سنگ مرمر سفید رگه‌دار اونیک مشهد استفاده شده و در کف و برخی نقاط خاص کاخ هم، سنگ مرمر سفید با رگه‌های سرخ کار گذاری شده است. جالب است بدانید، مرمر‌های کاخ مرمر با دست، قلم و چکش فرم گرفته‌اند.
یک هال، تالار مرکزی و دو اتاق بزرگ در دو طرف بنا، بخش‌های اصلی کاخ مرمر را تشکیل می‌دهند و درب اتاق‌ها به تالار مرکزی باز می‌شوند. در داخل کاخ مرمر، گچ‌بری‌های ظریف با نقش‌هایی از حیوانات و گیاهان و انسان، دیده می شود. در اطراف شومینه‌های هال و اتاق‌های کاخ مرمر هم شاهد گچ‌بری‌هایی با طرح گل و گیاه هستیم. کف اتاق‌های کاخ مرمر دارای پوششی از جنس تخته و پارکت است و درب و پنجره‌ها هم چوبی و منبت‌کاری‌ شده، هستند. کاخ مرمر در ضلع جنوبی خود، ورودی دیگری هم دارد که در دو سمت پله‌های این ورودی، دو مجسمه ببر مازندران از جنس سنگ مرمر تربت حیدریه قرار گرفته است.

آشنایی با موزه‌های کاخ موزه رامسر

امروزه بناهای موجود در فضای باغ، به موزه تبدیل شده‌اند. این موزه‌ها عبارتند از:
 آشنایی با موزه‌های کاخ موزه رامسر
•  موزه حمام قدیم یا موزه رضاشاه از بخش‌های مختلفی چون خزینه آبگرم، خزینه آب سرد، سربینه و رخت کن و حوض سربینه تشکیل شده است و امروزه در داخل حمام،  مجسمه‌های مومی قرار گرفته‌اند.
• موزه بین‌المللی عاج ایران، یکی از موزه‌های مجموعه کاخ رامسر با ۳۰۰ اثر ارزشمند از عاج فیل با ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان در آن به نمایش گذاشته شده‌اند.
• در موزه مردم‌ شناسی رامسر، انواع ابزار، ادوات، اشیا و اموال فرهنگی و وسایل مردم‌شناسی که در گذشته توسط اهالی استان‌های شمالی کشور استفاده می‌شدند، در معرض نمایش قرار گرفته‌اند.
راهنمای دسترسی به کاخ موزه رامسر
برای بازدید از کاخ مرمر و دیگر جاذبه‌های گردشگری رامسر در ایام نوروز بهتر است در این شهر اقامتی چند روزه داشته باشید و با اجاره ویلا لب دریا رامسر از آرامش دریا لذت ببرید و یا کلبه چوبی در طبیعت زیبای رامسر اجاره کرده و به سمت منظره‌ای سرسبز چشم بگشایید. همچنین اقامت در خانه های روستایی گیلان نیز خالی از لطف نیست. البته بهتر است قبل از حرکت اقامتگاه مورد نظرتان را به‌صورت آنلاین رزرو کنید تا در زمان سفر با مشکل اسکان مواجه نشوید.

* این متن در قالب یک ریپورتاژ است و ملک فوری ان را تایید یا رد نمیکند *

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد سفری به گذشته در کاخ موزه مرمر رامسر

برچسب ها : گیلان جاذبه های مازندران کاخ مرمر رامسر