تپه باستانی مارلیک و جام معروف آن یکی از آن نمونه هاست . امروز به یکی از نماد ها و بقایای زندگی باستانی گیلان با شما هستیم که شاید نامش را نشنیده باشید.
درود بر شما همراهان همیشگی ملک فوری. بسیاری فکر می کنند که در گیلان شانه هایی از تمدن های اولیه وجود ندارد. اما در جای جای گیلان محل های کمیاب و کمتر شناخته ده ای هستند که گواه بر حقیقت داشتن این امر می باشند. تپه باستانی مارلیک و جام معروف آن یکی از آن نمونه هاست . امروز به یکی از نماد ها و بقایای زندگی باستانی گیلان با شما هستیم که شاید نامش را نشنیده باشید.
قلعه گردن طول لات رحیم آباد در شهرستان رودسر از جمله آثار باستانی گیلان است که قدمت چند هزار ساله دارد. این قلعه در ارتفاع حدودا 109 متری از سطح دریا در قسمت پایین دست سد پلرود قرار دارد. مسیر رسیدن به قلعه اخیرا با ساخت راه پله ای سنگی برای عموم اسان تر شده است. این قلعه جزء نخستین و قدیمی ترین قلعه های استان گیلان می باشد و احتمالا یک قلعه نگهبانی و مرزبانی در این منطقه بوده است. به احتمال زیاد این قلعه دارای سه طبقه بوده و ورودی آن به سمت رودخانه باز می شده است. طی کاوش های باستان شناسان در قلعه گردن یک گور دسته جمعی یافت شده که احتمالا مربوط به یک آرامگاه خانوادگی است . این گور دسته جمعی خصوصیان منحصر به فردی دارد که آن در میان گور های دیگر متمایز می کند. این گور به صورت شش ضلعی ساخته شده و کف آن با سنگ های کوچک پوشیده شده است. برای گرفتن رطوبت لایه ای از خاکستر روی آن ریخته شده همچنین شکل قرار گیری اجساد با یکدیگر متفاوت است که نشان می دهد در یک زمان دفن نشده اند.
تخمین زده می شود این گور حدودا 2500 سال قدمت داشته باشد. بنای قلعه از سنگ و ملات ساروج است. سنگ های استفاده شده در قلعه تراشیده شده نیست اما کنج دار است . ارتفاع برجک آن به حدود 10 متر می رسد. جالب است بدانید که قطر دیوار های این قلعه حدودا 1 متر می باشد. در سمت شمالی قلعه یک آب انبار که با استفاده از تکه های سنگ و ساروج ساخته شده وجود دارد. متاسفانه میزان زیادی از بنای این قلعه باستانی در زلزله سال 69 رودبار تخریب شده است.
برای بازدید از قلعه باید از محدوده شهرستان رودسر به سمت رحیم آباد حرکت کنید. پس ورود به رحیم آباد به تابلو اشکورات و زیاز دقت کنید و در مسیر منتهی به آن قرار بگیرید . بعد از ورود به مسیر رحیم آباد زیاز 8 کیلومتر مسافت را طی می کنید تا به محدوده سد پلرود خواهید رسید. در ضلع شمالی و در ارتفاعی نه چندان بلند از جاده قلعه گردن را خواهید دید. بازدید از این قلعه را به همه علاقمندان به باستان شناسی و ابنیه باستانی توصیه می کنیم.
نظرات در مورد قلعه توریستی گردن در رودسر