قلعه صلصال تالش کجاست؟ در این مقاله از وب سایت ملک فوری به پاسخ سوال شما پرداخته ایم و جاذبه های اطراف قلعه صلصال را به همراه تصاویر با کیفیت در اختیار شما قرار داده ایم.
قلعه صلصال تالش یکی از آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری استان گیلان و شهرستان تالش است که در مرکز شهر لیسار و در ارتفاعی ۸۰ متری از زمین بر فراز تپهای قرار گرفته است. این قلعه مربوط به دوران سلجوقیان است و در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۷۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، موقعیت جغرافیایی قلعه صلصال بهگونهای است که از آن می توان بهعنوان یک دژ نظامی استفاده کرد. قلعه بر روی تپهای سنگی قرار دارد که از سه طرف توسط رودخانههای لیسار، مرغک و شالما احاطه شده است. این موقعیت استراتژیک باعث میشد که ساکنان قلعه از دید کاملی بر اطراف برخوردار باشند و در برابر حملات دشمنان از خود دفاع کنند.
تاریخچه ساخت قلعه صلصال
تاریخ دقیق ساخت قلعه صلصال مشخص نیست، اما با توجه به سبک معماری آن، میتوان گفت که این قلعه در دوران سلجوقیان ساخته شده است. در متون تاریخی از این قلعه با نامهای لیسار، صلصال و قلعه صفاری نیز یاد شده است. قلعه صلصال امروزه بهعنوان یک جاذبه گردشگری مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این قلعه در سالهای اخیر مرمت شده است و بخش های زیادی از آن بازسازی شدهاند.
معماری قلعه صلصال به چه صورت است
قلعه صلصال از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بارو و ارگ. بارو، دیواری است که دور تا دور قلعه را احاطه کرده است. ارگ، قسمت مرکزی قلعه است که شامل ساختمان های مختلف مانند برج، اتاق، و حمام می شود، باروی قلعه صلصال از سنگ و آجر ساخته شده است. ارتفاع بارو حدود 10 متر است و دارای برج های دیده بانی است که برای محافظت از قلعه در برابر حملات دشمن استفاده می شده است، ارگ قلعه صلصال در مرکز قلعه قرار دارد. ارگ از سنگ و آجر ساخته شده است و دارای ساختمان های مختلفی مانند برج، اتاق، و حمام است. برج های ارگ برای دیده بانی و دفاع از قلعه استفاده می شده اند. اتاق ها برای سکونت افراد و حمام برای نظافت استفاده می شده است قلعه صلصال از چشم انداز بی نظیری از طبیعت اطراف برخوردار است. از بالای قلعه می توان منظره ای زیبا از دشت های سرسبز، جنگل های انبوه، و دریای خزر را مشاهده کرد.
جاذبه های گردشگری اطراف قلعه صلصال
در اطراف قلعه صلصال جاذبه های گردشگری دیگری نیز وجود دارد که می توان از آنها دیدن کرد. از جمله این جاذبه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آبشار ورزان: آبشار ورزان یکی از زیباترین آبشارهای استان گیلان است که در روستای ورزان از توابع شهرستان تالش واقع شده است. این آبشار در ارتفاع ۱۲۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد و ارتفاع آن حدود ۳۰ متر است. آبشار ورزان از چشمههای کوهستانی بالادست تأمین میشود و در فصل بهار و تابستان با حجم بیشتری از آب جریان دارد. برای دسترسی به آبشار ورزان باید از جاده اصلی هشتپر به آستارا استفاده کرد. پس از رسیدن به روستای ورزان، باید از جاده فرعی آبشار ورزان به سمت آبشار حرکت کرد. این جاده خاکی و شیبدار است و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد تا به آبشار برسید.
منطقه حفاظت شده لیسار: منطقه حفاظت شده لیسار یکی از مناطق حفاظت شده استان گیلان است که در شهرستان تالش واقع شده است. این منطقه با مساحت ۱۳۵۰۰ هکتار، زیستگاه گونههای متنوع گیاهی و جانوری است. از جمله گونههای گیاهی این منطقه می توان به راش، بلوط، ممرز، فندق، گیلاس وحشی، گلابی وحشی و... اشاره کرد. از جمله گونههای جانوری این منطقه میتوان به خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، روباه، خرگوش، کبک، قرقاول و... اشاره کرد. برای دسترسی به منطقه حفاظت شده لیسار باید از جاده اصلی هشتپر به آستارا استفاده کرد. پس از رسیدن به روستای ورزان، باید از جاده فرعی منطقه حفاظت شده لیسار به سمت منطقه حرکت کرد. این جاده خاکی و شیبدار است و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد تا به منطقه برسید.
سورتمه تالش: سورتمه تالش یکی از جاذبههای گردشگری روستای لیسار است که در سال ۱۳۹۹ افتتاح شد. این سورتمه با طول ۱۲۰۰ متر، طولانیترین سورتمه ایران است. سورتمه تالش از بالای تپه ای در روستای لیسار شروع میشود و تا دامنه تپه ادامه دارد. برای دسترسی به سورتمه تالش باید از جاده اصلی هشتپر به آستارا استفاده کرد. پس از رسیدن به روستای لیسار، باید از جاده فرعی سورتمه تالش به سمت سورتمه حرکت کرد. این جاده خاکی و شیبدار است و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد تا به سورتمه برسید.
کاخ سردار امجد: کاخ سردار امجد یکی از آثار تاریخی شهرستان تالش است که در روستای لیسار واقع شده است. این کاخ در دوران قاجار ساخته شده است و متعلق به سردار امجد، یکی از سرداران مشهور تالش بوده است. کاخ سردار امجد دارای دو طبقه است و از سنگ و آجر ساخته شده است. برای دسترسی به کاخ سردار امجد باید از جاده اصلی هشتپر به آستارا استفاده کرد. پس از رسیدن به روستای لیسار، باید از جاده فرعی کاخ سردار امجد به سمت کاخ حرکت کرد. این جاده خاکی و شیبدار است و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد تا به کاخ برسید.
نحوه دسترسی به قلعه صلصال
قلعه صلصال در مرکز شهر لیسار و در ارتفاعی ۸۰ متری از زمین بر فراز تپهای قرار گرفته است. برای دسترسی به قلعه صلصال باید از جاده اصلی هشتپر به آستارا استفاده کرد. پس از رسیدن به روستای لیسار، باید از جاده فرعی قلعه دوش لیسار به سمت قلعه حرکت کرد. این جاده شیبدار است و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد تا به پای قلعه برسید. سپس، باید از پلههای سنگی قلعه بالا بروید تا به بالای قلعه برسید.
نظرات در مورد قلعه صلصال تالش، قلعه ای تاریخی و دیدنی در گیلان