در شهرها و مناطق مختلف، زمینها به کاربریهای گوناگونی مانند مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و... اختصاص داده میشوند. یکی از این کاربریها، کاربری تاسیساتی است. اما کاربری تاسیساتی زمین به چه معناست؟ در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
در شهرها و مناطق مختلف، زمینها به کاربریهای گوناگونی مانند مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و... اختصاص داده میشوند. یکی از این کاربریها، کاربری تاسیساتی است. اما کاربری تاسیساتی زمین به چه معناست؟ در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. کاربری تاسیساتی زمین به معنای استفاده از زمین برای احداث تاسیسات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز یک شهر یا منطقه است برای مثال در اين كاربري احداث میادین میوه و تره بار با عملکرد ناحیه ای، پمپ بنزين و گاز، تاسيسات آب، برق، گاز، تلفن، فاضلاب، آتشنشانی و ايستگاه های آتشنشانی مجاز است و همچنین می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1. شبکههای توزیع آب، برق، گاز و فاضلاب
2. تأسیسات مخابراتی
3. تأسیسات حمل و نقل مانند جادهها، راهآهن و فرودگاهها
4. تأسیسات جمعآوری و دفع زباله
5. تأسیسات تصفیه آب و فاضلاب
6. تأسیسات مربوط به تولید و توزیع انرژی
7. تأسیسات مربوط به خدمات عمومی مانند بیمارستانها، مدارس و مراکز تفریحی
کاربریهای مجاز در زمین های با کاربری تاسیساتی:
1. احداث میادین میوه و تره بار با عملکرد ناحیهای
2. پمپ بنزین و گاز
3. تأسیسات آب، برق، گاز، تلفن، فاضلاب
4. آتشنشانی و ایستگاههای آتش نشانی
نکات مهم در خرید زمین با کاربری تاسیساتی:
* در کلیه کاربریهای تاسیسات و تجهیزات شهری، رعایت حریم ایمنی و حفاظتی به لحاظ همجواری با سایر کاربریها طبق نظر سازمانهای ذیربط الزامی است.
* مراکز تاسیسات شهری با عملکرد محلهای تا مساحت 500 مترمربع حداقل باید به یک معبر محلهای دسترسی داشته باشد. این میزان برای تأسیساتی در مقیاس * ناحیهای معبر محلهای ناحیهای و در مقیاس شهری محلهای شهري و بالاتر خواهد بود. ضمناً تأمین دسترسی دوم برای تأسیسات و تجهیزات شهری در مقیاس ناحیهای و شهری الزامی است.
* احداث پمپ بنزین در فاصله کمتر از 50 متر (در جوار معابر شریانی درجه دو) از تقاطعات اصلی (همسطح) و میادین و در فاصله کمتر از 75 متر از انتهای قوس رمپ غیرهمسطح (در جوار معابر شریانی درجه یک) ممنوع است.
در هنگام تعیین کاربری تاسیساتی زمین باید به نیازهای منطقه، ملاحظات زیستمحیطی، ملاحظات ایمنی و دسترسی توجه کرد. همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد کاربری تاسیساتی زمین میتوانید به منابع تخصصی مراجعه کنید.
چه تفاوتی بین کاربری تاسیساتی زمین و کاربری مسکونی، تجاری و... وجود دارد؟
کاربری تاسیساتی زمین به معنای استفاده از زمین برای احداث تاسیسات زیربنایی و روبنایی است، در حالی که کاربری مسکونی، تجاری و... به معنای استفاده از زمین برای سکونت، فعالیتهای تجاری و... است.
چه کسی باید کاربری تاسیساتی زمین را تعیین کند؟
کاربری تاسیساتی زمین توسط مراجع ذیصلاح مانند شهرداریها و وزارتخانهها تعیین میشود.
نظرات در مورد زمین با کاربری تاسیساتی به چه مفهوم هست؟