افراز ملک چیست؟

What is property separation
ملک فوری سه شنبه 27 تیر 1402 ارسال نظر

مراهان گرامی و عزیز ملک فوری با سلام و احترام خدمت شما با یکی دیگر از مطالب مربوط به ملک در خدمت شما هستیم . بدون مقدمه قصد داریم به موضوع اصلی بحث برویم  . آیا می دانید افراز ملک چیست؟

تبلیغات با قیمت مناسب

همراهان گرامی و عزیز ملک فوری با سلام و احترام خدمت شما با یکی دیگر از مطالب مربوط به ملک در خدمت شما هستیم . بدون مقدمه قصد داریم به موضوع اصلی بحث برویم  . آیا می دانید افراز ملک چیست؟ امروزه یکی از موضوعات مهم پرونده ها در محاکم دادگستری مبحث طرح دعوای افراز می باشد. ابتدا ببینیم افراز به چه معنا است. پیش از این درباره املاک مشاع سخن گفتیم که ملک مشاع ملکی است که دو یا چند شخص در آن سهم داشته باشند. حال اگر شرکای یک ملک مشاع قصد کنند سهم خود را از دیگری جدا نمایند مبحث افراز پیش می آید .

افراز با تفکیک تفاوت دارد به این معنا که تفکیک تقسیم کردن یک ملک به قطعات کوچک تر است و در تفکیک لازم نیست ملک مشاع باشد و ملکی که یک مالک دارد هم قابل تفکیک است و ...  افراز در لغت به معنای جدا کردن چیزی از چیز دیگر است. افراز در میان شرکای ملک مشاع به این صورت است که مثلا اگر دو شریک به تقسیم و تصالح میان خودشان رضایت ندهند و بخواهند سهم خود را در آن ملک از یکدیگر جدا نمایند. حاکم قانونی اجبار به تقسیم می کند . البته مشروط به اینکه احتمال ضرر بین طرفین نباشد. به همین جهت قانون افراز و فروش املاک مشاع در سال 1357 تصویب گردید و به موجب آن اداره ثبت مسئول مرجع رسیدگی به دعاوی افراز ملک شد. گفتنی است در طرح افراز شرط ابتدایی مشاع بودن و شراکتی بودن ملک مورد نظر است. افراز تقسیم ملک مشاع بر اساس تعیین سهم هر مالک است و قطعات افرازی به نسبت میزان سهم هر مالک به آن داده می شود. پس از افراز کردن ملک از حالت مشاع خارج شده و شراکت مالکان خاتمه می یابد و هر کدام از شرکا مالک سهم خود خواهد بود. حال شاید بپرسید اگر در یک ملک مشاعی چند شریک وجود داشته باشد و در این بین یکی از شرکا خواهان افراز و جدا کردن سهم خود از آن ملک باشد چه؟ باید بگوییم اگر یکی از شرکا بخواهد سهم خود را جدا کند و دیگران چنین قصدی نداشته باشند . مرجع قانونی افراز را برای آن شریک اجرا و سهم او را جدا می کند و مابقی ملک به حالت مشاعی باقی می ماند. 

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد افراز ملک چیست؟

برچسب ها : اصطلاحات مشاور املاک محمدرضا کوچکی مشاور املاک افراز چیست افراز ملک معنی افراز قوانین خرید و فروش ویلا اصطلاحات حقوقی ملک