اتصال راه آهن به منطقه آزاد انزلی افزایش بهروری اقتصادی
Railway connection to Anzali free zoneمدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: اتصال راهآهن به منطقه آزاد انزلی موجب تقویت مراودات تجاری با کشور های اوراسیا و افزایش بهره وری اقتصادی برای کشور می شود.
اتصال راه آهن به منطقه آزاد انزلی افزایش بهروری اقتصادی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: اتصال راهآهن به منطقه آزاد انزلی موجب تقویت مراودات تجاری با کشور های اوراسیا و افزایش بهره وری اقتصادی برای کشور می شود.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی، غلام حسین ولدی مدیر کل را آهن شمال کشور با روزبهان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی به منظور بررسی زیر ساختهای اقتصادی و تجاری و لزوم توسعه زیر ساخت های ریلی در راستای ارتقای شاخص های اقتصادی دیدار و تبادل نظر کردند.
بنابر این گزارش مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اهمیت اتصال بنادر منطقه آزاد انزلی به شبکه سراسری راه آهن بیان کرد: منطقه آزاد انزلی به منظور قرار گرفتن در یک موقعیت استراتژیک، نزدیکی به پایتخت، برخورداری از زیر ساخت های بندری، تجاری و عمرانی؛ هاب داد و ستد و مهم ترین مرکز برای مراودات تجاری با کشورهای اوراسیا فعالیت می کند و به عنوان یک منطقه استراتژیک در بین کشورهای حاشیه خزر و استراتژی حمل کالا بر پایه اجرای کریدور شمال _ جنوب (نستراک) بنا شده است و اتصال راه آهن به این منطقه موجب تقویت مراودات تجاری با کشور های اوراسیا و افزایش بهره وری اقتصادی برای کشور می شود.
وی در ادامه با تاکید بر صرفه زمانی و کاهش هزینه جابجایی کالا از طریق ریل افزود : انتقال کالا از طریق ریل ، بسیار ایمن بوده و یکی از مزیت های ان تسریع در انجام کار است. و به منظور جذب تجار و بازرگانان جهت ترانزیت کالا از طریق ریل نیاز است طرح های تخفیفی و تشویقی لحاظ شود تا هزینه تمام شده برای تجار کاهش یابد و از سوی دیگر میزان انتقال کالا از این طریق افزایش پیدا کند.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی خاطرنشان کرد: عبور کالاهای مصرفی آسیای میانه و اروپا با استفاده از حمل و نقل ترکیبی از مسیر ایران و منطقه آزاد انزلی صرفه زمانی دارد و اتصال بنادر منطقه آزاد انزلی به شبکه ریلی برای روسیه بسیار حائز اهمیت است و رویکرد روسیه مبتنی بر عبور کالاها از مبدأ هند، چین و شرق آسیا به مقاصد آسیای میانه و اروپا از مسیر ایران است .
در ادامه مدیرکل راه آهن شمال نیز با اشاره به اینکه باید از ظرفیت راه آهن در استان گیلان بهره برد، بیان کرد: نقش آفرینی راه آهن با اتصال به بنادر گیلان و منطقه آزاد انزلی ملموس تر می شود و سرعت انتقال کالا و میزان رضایت تجار ارتقئ می یابد.
غلامحسین ولدی یکی از موانع ساخت راه و راه آهن در استان گیلان را کمبود مصالح راه سازی دانست و افزود: راه آهن به عنوان بهره بردار پروژه های ریلی شرایطی برای تسهیل تامین مصالح ساخت راه آهن رشت - منطقه آزاد انزلی و سایر پروژه های راه سازی را به منظور سرعت بخشیدن در عملیات اجرایی محیا کرده است و با ایجاد سازه تخلیه مصالح در ایستگاه راه آهن رشت،ظرفیت حمل و تخلیه روزانه ۲۵۰۰ تن مصالح خاکی از مبدأ لوشان را ایجاد کردیم که این مقدار قابل افزایش است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد : در حال حاضر آمادگی لازم برای حمل ریلی کالاهای وارداتی منطقه آزاد انزلی به تمام نقاط کشور از ایستگاه راه آهن رشت وجود دارد و در آینده نزدیک راه آهن به بندر کاسپین منطقه آزاد انزلی و اسکله رو رو این بندر متصل شده که این امر موجب افزایش سرعت ترانزیت کالا میشود.
در پایان این نشست مقرر شد مدیران بازرگانی سازمان منطقه آزاد انزلی و راه آهن شمال (۲) شرایط حمل بار و طرح های تخفیفی از طریق راه آهن را به منظور جذب سرمایه گذاران ، تجار و بازرگانان بررسی کنند. گفتنی است طول مسیرراه آهن از ایستگاه پیربازار رشت تا مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی حدود ۱۱ کیلومتر بوده و اتصال راه آهن به این منطقه موجب افزایش مبادلات از طریق کریدور شمال - جنوب می شود .
برگرفته از : تی نیوز
نظرات در مورد اتصال راه آهن به منطقه آزاد انزلی افزایش بهروری اقتصادی