پل غازیان بندر انزلی

Ghazian bridge in Anzali
ملک فوری یکشنبه 26 فروردین 1403 ارسال نظر

پل غازیان که در زمان خود یکی از پیشرفته ترین پل های آبی جهان بوده است یادگاری پر ارزش از گذشته و مکانی جذاب برای قدم زدن بر بالای آبی دریای کاسپین است.

تبلیغات با قیمت مناسب

همه ما در فیلم ها و سریال های خارجی سکانس های بسیار عاطفی و عاشقانه ای روی پل رودخانه سن در پاریس دیده ایم. نمای این پل قدیمی روی رودخانه با تلالو نور چراغ های برق در آب سرشار از حس مثبت است. اما اهالی استان گیلان خصوصا انزلی راه رفتن روی آبراه بزرگ تالاب انزلی و دریای کاسپین را تجربه کرده اند. پل غازیان که در زمان خود یکی از پیشرفته ترین پل های آبی جهان بوده است یادگاری پر ارزش از گذشته و مکانی جذاب برای قدم زدن بر بالای آبی دریای کاسپین است. این میراث جذاب و ارزشمند برای نسل های آینده یکی از زیبایی های شهر انزلی به حساب می آید. در زمان های قدیم رفت و امد از انزلی به غازیان تنها به وسیله قایق ممکن بود تا اینکه تصمیم گرفته شد تا با استفاده از دو پل انزلی را به راه زمینی غازیان - رشت متصل کنند. پل تاریخی غازیان به عنوان اولین پل متحرک ایران و یکی از به پیشرفته ترین پل های ان دوره توسط یک شرکت مهندسی و معماری سوئدی طرح ریزی به صورت دو پل ساخته شد. این پل اکنون از جمله پل های تاریخی ایران به ثبت رسیده است. پل غازیان انزلی که حدودا 70 سال قدمت دارد دارای یک پل متحرک بوده که اکنون به صورت متحرک از آن استفاده نمی شود. تماشای مناظر زیبای تالاب و دریا ، همچنین پرواز پرندگان دریایی و قایق ها و کشتی های کوچک و بزرگ که در بار انداز انزلی در حال بارگیری هستند همچنین تمرین ورزشکاران قایقرانی در آب از جمله دیدنی های این پل جذاب است. برای مشاهده و خرید ویلا در انزلی از صفحه خرید ویلا و زمین در انزلی بازدید نمایید.

همچنین بخوانید: نقشه خیابان پاسداران انزلی

پل غازیان همانطور که گفته شد روی آبراه انزلی بین غازیان و میان پشته در مسیر ارتباطی رشت انزلی قرار دارد. طول پل غازیان به حدود 210 متر و ارتفاع آن حدودا به 85 تا 86 متر می رسد. این پل دارای 5 دهانه است که یکی از انها به عرض 25 متر دارای بخش متحرک بوده است. در زمان ساخت پل غازیان از بتن مسلح برای ساخت آن استفاده شد. پروژه ساخت اولین پل متحرک ایران از تیرماه 1314 شمسی اغاز و در اوایل تابستان 1316 ظرف مدت تقریبا 2 سال به پایان رسید. البته در اوایل سال 1317 مورد استفاده قرار گرفت و یک سال بعد در سال 1318 شمسی به طور رسمی تحویل گردید. پل غازیان توسط شرکت سوئدی  سنتاب و موتلا ساخته شد. با احداث این پل راه ارتباطی آذربایجان ، رشت، قزوین و تهران برقرار گردید. 


لازم به ذکر است مانند اغلب سازه های قدیمی و تاریخی کشور مان پل غازیان نیز دچار فرسودگی و تغییر و تحول های مضر شده است. پل غازیان دارای موقعیت مکانی و چشم انداز بی نظیری به سوی دریا و همچنین تالاب انزلی است. اما نیاز مبرمی به مرمت و زیبا سازی دارد. با مرمت و بهسازی این پل فرصتی بی نظیر برای لذت بردن و حتی جذب توریست و گردشگر به این بخش از انزلی فراهم می آید. در پل غازیان با انجام مرمت و زیباسازی قسمت های آسیب دیده، حذف سازه های فلزی اضافی ، تعمیر نرده ها، به همراه نور پردازی مناسب می توان استفاده بهتری از این پل برای کاربرد های توریستی و فرهنگی انجام داد. 
اگر میخواهید روی پل غازیان قدم بزنید کافی است از رشت به سمت انزلی حرکت کنید. پس از عبور از ورودی شهر انزلی در فاصله نه چندان طولانی پل قدیم و جدید غازیان منتظر شما هستند. به شما پیشنهاد می کنیم در سفر به شمال و انزلی قدم زدن روی این پل جذاب را در برنامه خود داشته باشید.

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد پل غازیان بندر انزلی

برچسب ها : پل غازیان بندر انزلی محمدرضا کوچکی مناطق گردشگری گیلان گردشگری طبیعت پل غازیان بندر انزلی تالاب پل غازیان