جواز ساخت چیست و مراحل دریافت آن

What is manufacturing license
ملک فوری شنبه 23 دی 1402 ارسال نظر

امروز قصد داریم راجع به جواز ساختمان و مراحل دریافت آن با هم صحبت کنیم، پروانه ساختمان، سندی است که شهرداری برای احداث هر نوع ساختمان، صادر می کند و در اختیار مالک قرار می‌دهد. اگر به دنبال گرفتن جواز ساخت هستید، میتوانید برای دریافت جواز ساخت با شماره 09115000896 تماس بگیرید.

تبلیغات با قیمت مناسب

در این مطلب می خواهیم شما همراهان گرامی را در خصوص صدور پروانه ساخت و مراحل اخذ جواز ساختمان و چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟ انواع پروانه ساختمان و ... مراحل صدور پروانه ساختمان و زمان اعتبار جواز ساختمان، شما را آشنا کنیم.

چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟
انواع پروانه و جواز ساختمان و اطلاعات موجود در آن
مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان

چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟

نکته ای که اول از همه باید ذکر شود این است که همه ی پروژه‌ های ساخت و ساز  ساختمان و یا نوسازی نیاز به مجوز ساخت نخواهند داشت. بعضی موارد از جمله تعمیرات ساده ساختمانی توسط پیمانکاران یا خود صاحب‌ خانه و بدون درخواست مجوز ساخت انجام شود‌ ولی پروژه‌ هایی که در آن تغیرات زیاد و اضافه کردن بنا صورت گیرد، در واقع باید از شهرداری درخواست مجوز ساخت نمود. اگر این تغییرات را در دست پیمانکار بسپارید، اداره و طی نمودن مراحل و حتی هزینه های صدور پروانه و مجوز ساخت به عهده خود پیمانکار می باشد. اما اگر خود مالک اقدام کند، باید از شهرداری همان منطقه درخواست مجوز ساخت نماید. نکته ای که باید به آن توجه شود این است که بعضی از تغییرات جهت ساخت و ساز نیاز به تاییدیه متخصص مربوطه را دارد، همچنین الزامات و نکات مربوط به مجوز ساخت در هر منطقه ای به صورت جداگانه بوده که برای درخواست و صدور مجوز در ساخت و ساز باید به شهرداری منطقه ی مورد نظر مراجعه نموده چرا که بعضی از منطقه ها برای کوچکترین تغییرات، حتی حیاط سازی نیاز به مجوز ساخت دارند که برای اطمینان خاطر جهت ساخت و ساز و تغییرات... می توان با شهرداری منطقه خود در ارتباط بود.

انواع پروانه و جواز ساختمان و اطلاعات موجود در آن:

در واقع پروانه ساخت یک نوع سند در خصوص شروع و رعایت اصول ساخت و ساز ساختمان از سوی شهرداری همان منطقه صادر می شود و در اختیار مالک قرار می گیرد. همچنین جهت دریافت پروانه ساخت برای انواع اراضی، تخریب و نوسازی، توسعه بنا و... باید به شهرداری منطقه و یا دفاتر الکترونیکی مراجعه کرد. پروانه ساختمان شامل اطلاعاتی از جمله: مساحت زیربنا، تعداد طبقه ، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات مالک حقیقی و یا حقوقی جهت تقاضای مجوز ساخت، کروکی زمین و... می باشد.

مراحل صدور پروانه و جواز ساختمان: 

به تازگی شهرداری ها اطلاعاتی مانند، نداشتن خلافی و پایان کار و  اطلاعات زیادی در خصوص ساختمان را بصورت دفترچه ای در اختیار متقاضیان قرار می دهند که به عنوان شناسنامه هویتی با اطلاعات کامل ساختمان مورد نظر محسوب می شود. مراحل صدور پروانه ساخت به ترتیب زیر می باشد:
اول: تشکیل پرونده: در مرحله ی اول شخص تقاضا کننده باید درخواست خود را در شهرداری منطقه ی خود و یا دفاتر خدمات الکترونیکی ثبت نماید. 
جهت ثبت درخواست صدور پروانه ساخت متقاضی باید اصل و تصویر سند مالکیت به همراه اصل کارت ملی یا شناسنامه و همچنین برگه تسویه  حساب جهت عوارض نوسازی و عوارض شهرداری سال فعلی و سال‌های قبل را به شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر ارائه دهد و درخواست خود را به صورت کتبی  در این مراکز ثبت نماید. مرحله دوم دستور صدور بازدید می باشد که بعد تشکیل پرونده توسط متقاضی، مسئول مربوطه در شهرداری موظف است روال کار را بر عهده بگیرد و سپس جهت بازدید مکان مورد نظر مراجعه نماید و ابعاد و عرض خیابان و بنای ساختمان و مجاورین بنا مورد بررسی قرار دهد. این بازدید جهت صدور مجوز ساخت از لحاظ تعداد طبقه های جدید می تواند موثر باشد. مرحله سوم بررسی گزارش توسط مامور فنی و کاربری ملک، در این بررسی مشخص می شود که آیا این ملک در طرح های شهرداری قرار دارد یا نه؟ و با دقت بیشتر جهت مشخص نمودن تداخل در پروژه های عمرانی منطقه مورد بررسی قرار می گیرد و اگر تداخلی وجود داشته باشد با توجه بع تراکم آن اصلاحات انجام می شود. مرحله چهارم دستور نقشه می باشد که توسط کارشناس مربوطه دستور تهیه ی نقشه به مالک صادر می شود. در دستور نقشه مواردی مانند ابعاد باقی مانده ملک، تعداد طبقات، مساحت اصلی زمین پس از اصلاحات، سطح های اشغال شده در هر طبقه باید ذکر شود. سپس بعد از تعیین تعداد طبقات و سطح ها اشغال شده و... دستور نقشه به مهندس معمار ارجاع داده می شود. مرحله پنجم طراحی نقشه است که بر اساس قوانین شهرداری و دستور نقشه صادر می شود سپس معماری مربوط به ملک مورنظر طراحی خواهد شد. یکی از مهمترین مراحل در خصوص صدور پروانه ساخت طراحی نقشه می باشد که با توجه به حداکثر توانایی طرح از نظر تعداد پارکینگ و متراژ و... ارائه داده می شود. برای بررسی بیشتر باید نقشه معماری بعد از طراحی به شهرداری ارسال شود تا اگر نیاز به اصلاح داشته باشد انجام شود و بعد ارجاع به دفاتر مهندسی تاییدیه آن دریافت شود. مرحله ششم پرداخت عوارض شهرداری است که بعد طی مراحل ذکر شده محاسبه می شود و مبلغ آن تعیین خواهد شد. مرحله هفتم تهیه مدارک پیش نویس می باشد که بعد پرداخت عوارض و دریافت تاییدیه ... برای تهیه این مدارک مالک شخصا باید به دفاتر خدمات شهری مراجعه کند و پس از تکمیل نمودن فرم تعیین ناظر، منتظر تماس و معرفی ناظر مربوطه مانده سپس بعد تعیین ناظر بین مالک و ناظر قرارداد بسته خواهد شد. مرحله هشتم چاپ پروانه است که بعد از تادییه نقشه‌ ها و اخذ تاییدیه مربوط دفاتر خدمات شهری و تاییدیه رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و درنهایت تأییدیه شهردار نیاز است که تمام این تاییدیه ها بصورت سیستمی انجام می شود و در آخر پروانه ساخت ارائه می شود. نکته های قابل توجه در خصوص پروانه ساخت تاریخ صدور آن می باشد که قانونا ا دو سال بعد از صدور اعتبار دارد و اگر مالک در این مدت اقدام به ساخت و ساز کند در مرحله او به او اخطار داده می شود و سپس باید عوارض تعویق در ساخت و ساز  را پرداخت کند. مدت زمان شروع عملیات ساخت و ساز با توجه به متراژ و طبقات معمولا چهار سال اعتبار دارد و با توجه به در نظر گرفتن زمان کافی توسط شهرداری، مالک امکان تمدید پروانه ساخت را ندارد.

کلام آخر: 
همانطور که مستحضر هستید برای شروع هرگونه ساخ و ساز نیاز به گرفتن مجوز و پروانه ساخت از سوی شهرداری است و پس از اقدام و درخواست پروانه ساخت و گذراندن پروسه های قانونی، پروانه ساخت چاپ می شود. 
 

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد جواز ساخت چیست و مراحل دریافت آن

برچسب ها : اصطلاحات ساختمانی جواز ساخت چیست نرگس عسکری خواه اصطلاحات حقوقی جواز ساختمان