انواع بیمه منازل مسکونی و ضرورت آن

Types of property insurance for your home
ملک فوری شنبه 23 دی 1402 ارسال نظر

بیمه ی مسکن از گزینه های موجود است که میتوان بر آن تامل کرد تا در زمان لازم از مزایای آن بهره مند شد. بیمه ی مسکونی بسته به نوع حادثه ای که رخ میدهد، متفاوت است و شرایط خاص خود را دارد.

تبلیغات با قیمت مناسب

متاسفانه کشور ایران جزو کشورهای آسیب پذیر جهان از لحاظ حوادث طبیعی محسوب میشود، قرار گرفتن بر روی گسل های زلزله، حوادث طبیعی مانند سیل، طوفان، برف، آتش سوزی و... از جمله حوادث طبیعی هستند که همواره در کشور ما متاسفانه به کرّات رخ میدهند. جدای از زیان های دردناک جانی جبران ناپذیر، خسارت های مالی زیادی به مردم وارد میشود که جبران این خسارت ها، در بیشتر مواقع از توان شخص متضرر، خارج میباشد. همین موارد موجب آن شده که ایران از نظر رخداد حوادث طبیعی، یکی از ۱۰ کشور آسیب پذیر جهان محسوب شود. با این حال، شرکت های بیمه توانسته اند با تسهیلاتی که ایجاد میکنند، تا حدی زیادی این خسارت ها را جبران کنند.

انواع بیمه مسکن
بیمه آتش سوزی
بیمه زلزله
بیمه سیل
بیمه سرقت

- انواع بیمه مسکن:

انواع بیمه مسکن شامل بیمه آتش سوزی، بیمه زلزله، بیمه سیل، بیمه سرقت و... میباشد. همانطور که خیلی از افراد خودشان را بیمه عمر میکنند یا ماشین خود را بیمه میکنند، محل سکونت نیز عاقلانه است که این پیش بینی را انجام داد، زیرا حادثه هیچ گاه خبر نمیکند، چه بسا که ضرر های ناشی از خسارت مکان های مسکونی بسیار بیشتر از خسارتهای وارده بر ماشین و... میباشد. زیرا در خسارت هایی که به منازل مسکونی وارد میشود، مبالغ بالاتری از سرمایه ی افراد تحت تاثیر قرار گرفته و شخص خسارت بیشتری را متقبل میشود. به هم دلیل قابل تامل است که در این مورد آینده نگری صورت گیرد، زیرا در زمان حادثه، بیمه میتواند کمک کننده باشد. بیمه ساختمان یا بیمه منازل، از گزینه های موجود است که میتوان بر آن تامل کرد تا در زمان لازم از مزایای آن بهره گرفت. بیمه ی مسکونی بسته به نوع حادثه ای که رخ میدهد، متفاوت است و شرایط خاص خود را دارد. اما در همه ی بیمه های مسکونی، از این قرار است که بیمه گزار مبلغی را به عنوان حق بیمه به بیمه گر پرداخت میکند تا در زمان حادثه، بیمه گر خسارت وارده را به شخص پرداخت کند.

- بیمه آتش سوزی:

اصلی ترین بیمه برای اماکن مسکونی، بیمه ی آتش سوزی میباشد که حق بیمه آن، باتوجه به اثاثیه ی موجود در منزل و هزینه های مورد نیاز برای تعمیر بخش های آسیب دیده ی منزل، برآورد میشود. بیمه آتش سوزی همانطور که از اسمش پیداست، تامین کننده خسارت های وارد به سبب آتش سوزی است که شامل حوادثی است که خود باعث ایجاد آتش سوزی میشوند که از جمله میتوان به انفجار، صاعقه و آتش سوزی اشاره کرد. در کنار این مورد، در بیمه آتش سوزی موارد تکمیلی ای از حوادث دیگر نیز قید میشود که بسته به این دارد که شرکت بیمه چه مواردی را تحت پوشش قرار دهد که میتوان برخی یا همه ی آن موارد را به عنوان بخش تکمیلی بیمه آتش سوزی انتخاب کرده و به بیمه اصلی اضافه کرد. و البته قابل ذکر است که هر کدام از این موارد، باید حق بیمه جداگانه به شرکت پرداخت کرد. از جمله موارد تکمیلی بیمه آتش سوزی میتوان به موارد زیر شاره کرد: زلزله، سیل و طغیان آب رودخانه ها، آتش فشان، طوفان و تند باد، سقوط هواپیما، ترکیدن لوله آب، خرابی براثر ضایعات برف و باران، رانش زمین، ریزش کوه، خسارتهای وارد شده از انفجار به همسایگان و... . بیمه ی آتش سوزی، خسارتهای ناشی از آتش سوزی، صاعقه و انفجار را تحت پوشش قرار میدهد. لازم به ذکر است که در این بیمه، خسارتهای مالی جبران میشود نه خسارتهای بدنی و جانی، در نتیجه اگر به افراد صدمه ای وارد شود، شامل پوشش دهی بیمه آتش سوزی نمیشود. بعضی موارد هستند که جزو بیمه ی آتش سوزی حساب نمیشوند و میتوان پوشش آنها را جداگانه خرید و به بیمه نامه اضافه کرد. اگر قصد خرید ملک های آپارتمان ی در موقعیت های مختلف استان گیلان را دارید میتوانید به صفحه " آپارتمان در گیلان " نیز رجوع نمایید.

- بیمه زلزله:

مورد دیگر بیمه ی زلزله است که بعد از بیمه ی آتش سوزی، بیشتر به آن توجه میشود. زیرا از حوادثی است که موجب وارد شدن خسارت به منزل و ساختمان های اطراف همزمان میشود. برای انجام بیمه ی زلزله، بایستی ابتدا بیمه ی آتش سوزی را فعال کرده و سپس بیمه زلزله را به عنوان بخش تکمیلی به بیمه نامه اضافه کرد. در این بیمه علاوه بر بنای ساختمان، اسباب و اثاثیه ی موجود در آن هم تحت پوشش قرار میگیرد، بدین منظور ارزش اثاثیه ی موجود در منزل برآورد میشود و حق بیمه ی آن پرداخت میشود. قابل ذکر است که این بیمه شامل خسارات جانی نمیباشد.

- بیمه سیل:

بیمه ی سیل مورد دیگری است که جزو موارد تکمیلی بیمه ی آتش سوزی حساب میشود. برای انجام بیمه ی سیل، ابتدا باید بیمه ی آتش سوزی را انجام داده سپس بیمه ی سیل را به عنوان بیمه تکمیلی به آن اضافه کرد که در این بیمه هم اصل بنا و اثاثیه تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.

- بیمه سرقت:

بیمه سرقت مورد دیگری است که میتوان به آن اشاره نمود. این بیمه نیز جزو زیر شاخه های بیمه آتش سوزی است. بیمه ی سرقت در صورتی پرداخت میشود که سارق با شکستن درب یا شیشه و گذشتن از موانع وارد  ملک شود. در غیر این صورت سرقت شامل پرداخت خسارت نمیشود. قابل ذکر است که مواردی مانند: وجه نقد، طلا و جواهر، اوراق بهادار، ارز، اشیاء عتیقه، فرش های ارزشمند و آثار هنری گرانبها در صورت سرقت شامل بیمه نخواهند بود. در اینجا لازم است به این مورد نیز اشاره شود که در صورت سهل انگاری افراد اشتباهات فردی یا تبانی شخص بیمه گذار با سارقین، خسارتی از طرف شرکت بیمه پرداخت نخواهد شد. سخن پایانی اینکه، بیمه ی آتش سوزی اصلی ترین بیمه مسکن میباشد و سایر بیمه، جزو زیر شاخه های این بیمه حساب میشوند‌. مهم است که در زمان عقد قرار داد با شرکت های بیمه به تک تک بندها و مفاد بیمه نامه توجه کرده و بدون مطالعه و سرسری گرفتن مفاد و بندهای ذکر شده در بیمه نامه، اقدام به عقد قرار داد نکنید. موفق و سربلند باشید.

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد انواع بیمه منازل مسکونی و ضرورت آن

برچسب ها : انواع بیمه مسکن بیمه آتش سوزی انواع بیمه ساختمان زهرا ابراهیمی