مراحل دریافت سند تک برگ

Steps to receive a single sheet document
ملک فوری شنبه 08 اردیبهشت 1403 ارسال نظر

از بهترین و با ارزش ترین دارایی های هر شخص، میتوان به ملک و املاک او اشاره کرد. ملک های موجود در هر شهر و کشوری باید دارای سند باشد. سند ها انواع مختلفی دارند.

تبلیغات با قیمت مناسب

از بهترین و با ارزش ترین دارایی های هر شخص، میتوان به ملک و املاک او اشاره کرد. ملک های موجود در هر شهر و کشوری باید دارای سند باشد. سند هر ملک به نام مالک آن است و وجود سند مالکیت فرد را احراز میکند و این امر باعث میشود کسی دیگر نتواند ادعای مالکیت آن ملک را داشته باشد. سند ها انواع مختلفی دارند. در قدیم اکثر ملک ها یا دارای نسق بوده اند یا سند منگوله دار، که این نوع سند بسیار در آن زمان مورد استناد و کاربردی بود. اما سندهای منگوله دار ایراداتی داشت که مهم ترین آن این مشکل بود که به راحتی قابل جعل بود و امنیت بسیار کمی داشت. بخاطر همین مشکلات، قانون گذاران تغییراتی در مبحث اسناد ایجاد کردند و سند تک برگی روی کار آمد. داشتن سند تک برگ از هر لحاظ خیال مالک را بابت امنیت ملک و تصرف نشدن آن توسط دیگران، آسوده میکند. به شما پیشنهاد میکنیم از ملک های سند دار موجود در صفحه " ویلا با سند تک برگ " نیز دیدن نمایید. طبق قانون از سال ۱۳۹۰ هر شخصی ملکی خریداری کند، و آن ملک دارای سند تک برگ نباشد، باید برای صدور سند تک برگ آن اقدام کند. حال بیایم روال عادی برای صدور سند تک برگ را با هم بررسی کنیم. در این مطلب با شما هستیم تا مراحل گرفتن سند تک برگ را با هم بررسی کنیم. در ادامه مرحله به مرحله با هم پیش میرویم.


قدم اول: رجوع به دفتر ثبت اسناد رسمی 
قدم دوم: از سند قبلی استعلام بگیرید
قدم سوم: با شهرداری محل قرار گرفتن ملک، تسویه حساب های لازم انجام شود
قدم چهارم: به اداره دارایی مراجعه کنید
قدم پنجم: سند مورد نظر را در دفتر خانه انتقال دهید
قدم ششم: به اداره ثبت املاک محل قرار گرفتن ملک مراجعه کنید
قدم هفتم: سند مالکیت قبلی خود را به اداره ثبت تحویل دهید
قدم هشتم: کامل شدن مدارک و پرداخت هزینه های ثبت به دفترخانه ی ثبت اسناد
قدم نهم: به باجه پست در اداره ثبت مراجعه کنید

 

قدم اول: رجوع به دفتر ثبت اسناد رسمی

 قدم اول به دو قسمت تقسیم میشود، اول اینکه یا شما صاحب ملکی از قبل هستید و ملک شما دارای سند منگوله دار و دفترچه ای است و حال شما میخواهید برای ملک خود که به نام خودتان است سند تک برگ بگیرید، که در این صورت شما میتوانید با مراجعه به اداره ثبت اسناد محل قرارگیری ملک مراجعه کنید. دوم اینکه ممکن است شما ملکی را به تازگی خریداری کرده باشید و حال شما و مالک قبلی میخواهید سند ملک را به نام مالک جدید ثبت کنید و اقدامات لازم را انجام دهید. در این حالت، اول باید خریدار و فردشنده با در دست داشتن شناسنامه و کارت ملی به  یکی از دفترخانه های ثبت اسناد مراجعه کنید و معامله ی ملک خود را انجام دهید و سپس به دنبال قدم های بعدی باشید.

همچنین بخوانید: شماره سند مالکیت در کدام قسمت از سند نوشته می شود؟
 

قدم دوم: از سند قبلی استعلام بگیرید

در این مرحله شما باید طبق نامه های استعلامی که به شما داده میشود به ارگان های خاص مراجعه کنید و تا تاریخی که برای شما مشخص میشود استعلام آنها را به همان دفتر خانه ی مذکور ارائه دهید. این استعلام ها بابت این است که شما مطمئن شوید سند مذکور، در رهن زندان، بانک، داداگاه و ... نیست و یا اینکه قبلا به نام شخص دیگری نبوده و به کسی دیگر انتقال داده نشده است. 

 

قدم سوم: با شهرداری محل قرار  گرفتن ملک، تسویه حساب های لازم انجام شود

در این مرحله شخصی که در سند ملک به نام اوست باید بدهی های خود را به شهرداری مانند مالیات و عوارض پرداخت کرده و گواهی پایان کار خود را دریافت کرده باشد و این گواهی را به دفترخانه ارائه دهد.

 

قدم چهارم: به اداره دارایی مراجعه کنید

افرادی که قصد فروش ملک خود را دارند باید مالیات این نقل و انتقال را با توجه به ارزش معاملاتی ملک فروخته شده، به اداره دارایی پرداخت کنند و گواهی پرداخت آن را به دفترخانه تحویل دهند.

 

قدم پنجم: سند مورد نظر را در دفتر خانه انتقال دهید

در این مرحله با توجه به ارائه ی تمامی استعلام ها و گواهی های تحویل داده شده به دفترخانه ثیت اسناد، و تایید آنها، دفتر خانه اطلاعات لازم را از طریق سیستم الکترونیکی به اداره ی ثبت ناحیه ارسال میکند.

 

قدم ششم: به اداره ثبت املاک محل قرار گرفتن ملک مراجعه کنید:

در اینجای کار مالک میتوانید به اداره ی ثبت محلی که ملک در آن موجود است مراجعه کند و فرم درخواست سندتک برگ را تکمیل و ارائه دهد. باید با اطلاعات دقیق و کامل این فرم پر شود زیرا اطلاعاتی که در این فرم توسط مالک نوشته میشود، مبنای درج اطلاعات در سند تک برگ ملک شما خواهد بود.

 

قدم هفتم: سند مالکیت قبلی خود را به اداره ثبت تحویل دهید

نکته ی قابل ذکر اینکه فرقی نمیکند چه برای تعویض و تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ و چه به دلیل صادر شدن سند تک برگ بابت نقل و انتقال ملک مربوطه، در هر دو صورت باید سند مالکیت قبلی به سازمان ثبت اسناد تحویل داده شود تا سند جدید به مالک تعلق بگیرد. قابل اشاره است که اگر اطلاعات موجود در سند منگوله دار و دفترچه ای، به هر دلیل مانند قدیمی بودن، پوسیدگی و... خوانا نباشد، باید قبل از اقدام به سند تک برگ، برای سند المثنی اقدام شده باشد.

 

قدم هشتم: کامل شدن مدارک و پرداخت هزینه های ثبت به دفترخانه ی ثبت اسناد

در این مرحله همه ی مدارکی که در این چند قدم تهیه کرده اید، به همراه قبض تلفن ثابت ( در قبض تلفن آدرس و کد پستی دقیق مالک ثبت شده است) و مدارک اهراز هویت مالک و کروکی ملک را به اداره ی ثبت تحویل میدهید.

 

قدم نهم: به باجه پست در اداره ثبت مراجعه کنید

آخرین قدم برای دریافت سند تک برگ، باید به واحد اداره پست در دفتر اداره ثبت مراجعه کنید و فرم و مشخصات لازم و همچنین با پرداخت هزینه های مورد نظر و همچنین تکمیل کردن پاکت سند، آنها را به مامور مربوطه تحویل دهید تا زمانی که سند آماده شد توسط مامور پست به درب منزل شما ارسال شود. تمامی این مراحل برای دریافت سند تک برگ ملک شما ضروری میباشد. امیدوارم بتوانید با استفاده از این مطلب، مراحل دریافت سند ملک خود را با آگهی بیشتر و صرف زمان کمتر، به اتمام برسانید.

 

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد مراحل دریافت سند تک برگ

برچسب ها : سند تک برگ چیست مراحل دریافت سند تک برگ گرفتن سند تک برگ