تفاوت چوب ترموود با چوب پلاست
The difference between thermowood and plastic woodسالیان زیادی است که با پیشرفت علم و تکنولوژی برای ساخت ساختمان ها و دیزاین آنها از مصالح و متریال های متفاوتی استفاده میشود. میخواهیم به تعریف چوب ترموود و چوب پلاست بپردازیم
سالیان زیادی است که با پیشرفت علم و تکنولوژی برای ساخت ساختمان ها و دیزاین آنها از مصالح و متریال های متفاوتی استفاده میشود. انسان های اولیه ابتدا در غار ها زندگی میکردند و با گذشت زمان طولانی و کسب تجربه کم کم به ساخت سر پناه های ابتدایی برای خود اقدام کردند که غالبا با سنگ، چوب، برگ ها و شاخه ی درختان و پوست حیوانات بود. با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، مصالح جدید تری ساخته شد و انسان ها حال که از ساخت سرپناه اطمینان حاصل کرده بودند، علاقمند به دیزاین و طرح دهی نمای داخلی و بیرونی خانه های خود پرداختند. امروزه ما شاهد صدها نوع متریال در زمینه دیزاین مکان های مسکونی و تجاری هستیم که هر نوع از آن ها، خود تنوع بسیار زیادی در رنگ و طرح و ابعاد دارند. یکی از آیتم هایی که در چند سال اخیر بسیار پرطرفدار بوده، چوب ترموود و چوب پلاست است که هم در زمینه ی دیزاین داخلی و هم بیرونی کاربرد دارد. حال میخواهیم در این مطلب به تعریف این دو نوع چوب بپردازیم و تفاوت ها و مزایای هر یک را با هم بررسی کنیم.
تفاوت چوب ترموود با چوب پلاست
کاربرد چوب ترموود و چوب پلاست در صنعت ساختمانی
خاصیت و ویژگی های چوب های ترموود و چوب پلاست
- تفاوت چوب ترموود با چوب پلاست:
ترموود نوعی چوب است که در سال های اخیر استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی بسیار پرطرفدار بوده و قابلیت استفاده هم در دکوراسیون داخلی و هم در نمای بیرونی ساختمان و مکان های بدون سقف نیز امکان پذیر است. چوب ترموود در واقع به چوب هایی گفته میشود که پس از قطع شدن با کارخانه ها برده شده و فرآیندهای مختلفی روی آن شکل میگیرد و حرارت میبیند، انجام این فرایندهای حرارتی بر روی چوب ها، باعث استحکام و ماندگاری بیشتر چوب های ترموود نسبت به چوب های دیگر میشود. اما چوب پلاست یا پلی وود نوعی از متریال ساختمانی است که در کارخانه ها تولید میشود و از میکس الیاف چوب و پلاستیک های بازیافتی با چگالی بالا مانند بطری های پلاستیکی مواد شوینده، مواد پلیمری، پی وی سی و ... تولید میشود و شباهت خیلی زیادی با چوب های طبیعی دارد.
- کاربرد چوب ترموود و چوب پلاست در صنعت ساختمانی:
این چوب ها کاربرهای بسیار متنوعی در صنعت ساختمان سازی و محوطه سازی دارند. از این چوب ها در دیزاین های تلفیقی برای نمای ساختمان با سنگ، آجر و ... همچنین برای نماهای داخلی و محوطه سازی، برای کف سازی، نما، سقف کاذب، صندلی ها و مبلمان شهری، لوور و ... استفاده میشود. از چوب پلاست ها همواره استفاده های مختلفی میشود.از چوب پلاست ها بسیار برای کف سازی و طراحی محوطه استفاده میشود. مکان هایی مانند مسیر های پیاده روی، کنار " ویلا استخر دار " و همچنین برای کف روف گاردن ها و ... جزء جا هایی محسوب میشود که برای زیباتر شدن و جلوه ی بصری بهتر، از چوب پلاست استفاده میکنند و همچنین یکی از دلایل اصلی انتخاب این متریال، دوام بالا و کیفیت خوب آن میباشد. مورد دیگری که استفاده از چوب پلاست و ترموود در آن کاربرد چشم گیری دارد، نمای ساختمان است. خیلی از مردم علاقمند به استفاده از نمای چوب برای ملک و ساختمان خود هستند و چون استفاده از چوب در حالت عادی، به دلیل پوسیدگی بعد از تایمی کوتاه امکان پذیر نیست، بهترین گزینه، انتخاب چوب پلاست و ترموود است. البته برای انجام این کار حتما باید مدنظر داشت که از جنس خوب و برندی با کیفیت استفاده شود تا در گذر زمان و بر اثر تغییرات جوی مانند گرما و تابش مستقیم نور خورشید، باران، برف، باد، صاعقه و... دچار رنگ پریدگی و شکنندگی نشوند. از دیگر کاربرهای این چوب ها میتوان به استفاده از آن ها در اجرای سقف کاذب اشاره کرد. در سال های اخیر اجرای سقف های کاذب جایگزین حالت های سنتی شده و مخصوصا در مراکز عمومی مانند هتل ها، فروشگاه ها، مکان های تجاری و اداری و ... دیگر از حالتهای سنتی سقف مانند گچ کاری و ... استفاده نمیشود. یکی از دلایل کاربرد این چوب ها به عنوان سقف های کاذب، تنوع در ابعاد تایل ها، رنگبندی و مقاومت بالای آن ها است. یک از پرکاربرترین موارد استفاده از این چوب ها که روزانه شاهد آن هستیم، استفاده از چوب پلاستها و ترموود ها در ساخت و طراحی نیمکت ها و مبلمان مکان های عمومی مانند پارک ها، گل باغ ها، بیمارستان ها، ساختمان های تجاری و عمومی، بلوار ها و پیاده روها است که در سالهای اخیر شاهد آنها هستیم.
- خاصیت و ویژگی های چوب های ترموود و چوب پلاست:
این چوب ها که نسل جدید چوبهای تزیینی محسوب میشوند، ویژگی های منحصر بفردی دارند. مقاوم شده در برابر رطوبت و آب، مقاوم در برابر آتش، مقاوم در برابر خوردگی حشرات و قارچ ها، مقاوم در برابر شرایط نامطلوب جوی و آب و هوایی، نصب آسان تر نسبت به متریال های موجود در بازار مانند آجر، کاشی، سرامیک، سنگ، کناف و ... شست و شو و نگهداری راحت، قابل بازیافت بودن و سازگاری با محیط زیست، عایق صوت و حرارت، قیمت مناسب نسبت به متریالهای با کاربری مشابه و ... همه ی این ویژگی هایی که بیان شد باعث شده تا این چوب ها کاربردهای مختلفی در صنعت ساختمان سازی داشته باشند.
نظرات در مورد تفاوت چوب ترموود با چوب پلاست