مشارکت در ساخت می تواند در گستره بافت فرسوده موجب افزایش استحکام بنا شود. میشود خانههای کلنگی را با مشارکت دیگران نوسازی کرد و زیبایی ساختمان را از نو ساخت.
بر اساس حقوق خصوصی و عمومی هر قراردادی که فی ما بین نوشته می شود دارای چارجوب و اصولی می باشد که طی دستوری مدون تحت عنوان قانون تدوین میگردد. در مسایل مربوط به ساخت و ساز بین سازندگان و متخصصان امر یک سری قوانینی لحاظ می گردد تا چارچوب برنامه و وظایف اجرایی برای هر یک از طرفین مشخص باشد در هر صورت هر گونه اتفاق حقوق هر یک محرز باشد. در پروژه هایی بزرگی که سرمایه گذار و مجری طرح تحت عنوان مشارکت در ساخت با یکدیگر قرار داد میبندد یک سری اصول و قوانینی پابرجاست که می بایست طرفین ملزم به اجرای آن باشند. ما در این مقاله قصد داریم اصول و قوانین مشارکت در ساخت و ساز خرد و کلان را بررسی نماییم. نکته مهم اینکه طرفین قرارداد به هیچ وجه نمی توانند پس از بسته شدن قرارداد آن را فسخ نمایند. ممکن است که این قرارداد دارای سود و یا زیان باشد در هرصورت در سود و زیان مشارکت هر دو طرف سهم دارند.
فهرست مطالب:
نکات مهم اجرای مشارکت در ساخت
معایب مشارکت در ساخت
محاسن مشارکت در ساخت
نکات مهم جهت اجرای مشارکت در ساخت
_ ابتدا اسناد مالک را بررسی نمایید و در صورت داشتن وکالت نامه حتما آن را رویت نمایید.
_ مقدار مبلغی که طرفین قرارداد جهت سرمایه گذاری پای کار می آورند باید در قرارداد ذکر شود.
_ زمان و طول مدت انجام و اجرای کار باید مشخص باشد. مراحل انجام و تعداد مراحل و زمان آغاز و انجام هر مرحله باید مشخص و قید گردد.
_ درصد سود و ضرر حاصل از کار باید مشخص باشد.
_ضمانت اجرایی از طرف طرفین قرارداد اخذ شود که در صورت متعهد نشدن به مفاد قرارداد بتوان به آن استناد داشت.
_ حتما در تمام صفحات قرارداد در بالای صفحه قید شود که این قرارداد به جهت مشارکت در ساخت انجام گرفته است.
_ همچنین حق دریافت وام و واگذاری قرارداد به غیر سلب شود.
_ پس از عقد قرارداد به هیچ وجه به سازنده وکالت غیرضروری داده نشود. از دادن وکالتهایی که فارغ از انجام پروژه است اجتناب نمایید.
_مالک زمین یا ملکی که با سازنده جهت مشارکت در ساخت قرارداد میبندد باید ضمن حُسن نگاه به اجرا و انجام کار در عین حال تمام مراحل قانونی و ثبت تمام ریز کار را به امضای سازنده در آورد بطور مثال دقت و نظارت داشته باشد تا جهت کاهش هزینه ها از مصالح بی کیفیت استفاده نشود.
_ سازنده در وسط کار حق ندارد پروژه را نیمه کاره رها کند و درصورت این اتفاق می بایست خسارت ناشی از این کار را پرداخت نماید. باید تمام نقشه پروژه تمام و کامل توسط سازنده انجام شود.
معایب مشارکت در ساخت
_ عدم داشتن اطلاعات کافی و وقوف کامل در خصوص مشارکت و مفاد قراردادها.
_ متاسفانه امروزه تعداد زیادی از کلاهبرداری ها در این خصوص روی میز دادگاه ها می باشد.
-چه خطراتی ممکن از طرفین قرارداد مشارکت در ساخت را تهدید نماید؟
اگر یک قرارداد صحیح با تمام جزییات تنظیم نگردد و طرفین به خاطر داشتن رودربایستی اسناد را به درستی بررسی و مطالعه ننمایند قطعا در همان اواسط کار دچار مشکل می شوند و از دادن هرگونه وکالت بلاعزل جهت فروش و اجرا جداً خودداری نمایید.
محاسن مشارکت در ساخت
خیلی وقتها بسیاری از مردم یک ملکی را به جهت کلنگی بودن بلااستفاده انداخته اند نه فرصت سرمایه گذاری مستقیم و انفرادی روی آن دارند ونه اطلاعات کافی در زمین ساخت و ساز. لذا در چنین وضعیتی بهترن کار اقدام به مشارکت در ساخت با افراد متخصص امر می باشد تا با کمک هم اقدام به یک سودآوری ارزشمند ملکی نمایند. مشارکت در ساخت بهترین روش می باشد. در سالهای اخیر بسیاری از این نوع همکاریها رواج یافته و حتی کمک کرده به غیر از طرفین معامله عموم مردم نیز که ممکن است از آن قرارداد نفی ببرند از این شیوه استفاده کنند. یکی از معتبرترین هلدینگ هایی که می تواند در راستای مشارکت در ساخت راهنما و مشاور خوب برایتان باشد و به عنوان یک مرکز حقوقی قانونمند شمارا با قوانین مشارکت در ساخت آشنا نماید مجموعه ملکی ملک فوری می باشد که با کارشناسان متخصص خود به طور شبانه روزی آماده خدمت به شماست. می توانید با هر مقدار سرمایه نقدی که دارید و با وجود یک ملک کلنگی حتی در منافی که تصور میکنید ارزش چندانی ندارد به نتیجه مطلوب برسید. تماس از شما و مشاوره ای تخصصی و رایگان از ما. برای اطلاعات در مورد معماری و ساختمان بازدید نمایید.
نظرات در مورد همه چیز در مورد مشارکت در ساخت