سقف یوبوت بهتر است یا سقف وافل؟
Is the u-boot Slab better or the Waffle slabدو سقف وافل و یوبوت از انواع سقف های بتنی هستند که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند ولی در برخی از این ویژگی با یکدیگر متفاوت هستند. در این مقاله به بررسی این دو سقف و عملکرد و کارایی آن ها و همچنین مقدار هزینه آن ها می پردازیم.

سقف وافل و یوبوت، کدام یک بهتر است؟
بناها و سازه ها اجزای مختلفی دارند که برای هر عضو از اجزاء خانه می توان متد، متریال، سبک و ایده متفاوت و مختلفی را به کار برد. از جمله اجزای مهم بنا قسمت سقف آن می باشد. سقف خانه، سقف ساختمان، مغازه، کارخانه و یا هر مکان دیگری نیاز به ساخت و ساز داشته و مدل و سبک متعددی را می توان روی آن پیاده نمود. سقف های وافل از اجزای مرکب تیرچه های عمود برهم تشکیل شده که آنها را در امتداد یکدیگر با فواصل قرار می دهند. این امتداد موجب ترکیب تیرها به شکل حرف T در می آید. حفره هایی که در زیر بتن بوجود می آید مصرف بتن را کاهش داده و در نتیجه بار سازه را کمتر می کند و موجب بهینه سازی ساختمان می شود. در سقف یوبوت شاهد هستیم که جهت کاهش حجم بتن مصرفی از حجم پلاستیکی با ترکیب توخالی استفاده می شود. به طوری که این حجم پلاستیکی را داخل قسمت بتنی سقف فرو می کنند و این نوع دال به دال تهی شمل و مجوف تبدیل می شود. سقف های یوبوت با این ترکیبی که خواهند داشت تیرچه هایی با فواصل مساوی و در دو امتداد را حفظ می کنند که یکی از دال ها فوقانی و دیگری تحتانی خواهد بود. در این مقاله می خواهیم با توضیح و توجه به مزایا و معایب هر یک از این دو نوع سقف شما را در انتخاب نوع سقف سازه خود کمک نماییم.
فهرست مطالب:
* سقف وافل و کاربرد و مزایای آن
* اجرا و طراحی سقف یوبوت
* مقایسه سقف وافل با سقف یوبوت
* برآورد هزینه در دو سقف وافل و یوبوت
سقف وافل و کاربرد و مزایای آن
سقف وافل در ترکیب و نوع ساخت خود مزایای زیادی نسبت به سایر انواع سقف سازی دارد. در میان چندین امتیاز و مزیت سقف وافل برجسته ترین آن هزینه کم و صرفه اقتصادی آن است و از طرفی مدت زمان محدود و بسیار اندکی است که در ساخت سقف های وافل صرف می شود. در مقابل این هزینه و مدت زمان کم بازهم ما شاهد مقاومت و ایمنی بالای آن می باشیم. در مکان هایی که بسیار بزرگ هستند مانند ایستگاه های مترو، فرودگاه ها، و مکان هایی از این قبیل که در قسمت سقف خود حجم بالایی را متحمل می شوند استفاده از سقف های وافل بخاطر حجم و فشار بسیار کمی که وارد می نماید استفاده می کنند. اجزای تشکیل دهنده سقف وافل که شامل قالب های وافل، بتن، میله گرد، و سایر مصالح مربوط به آن می باشد همگی قیمت بسیار مناسب و پایینی دارند که به صرفه بودن این نوع می افزایند. برای مجموعه هایی که سرعت در ساخت برایشان خیلی مهم است این نوع سقف کمک می کند تا سریعا بنای خود را تکمیل نمایند.
اجرا و طراحی سقف یوبوت
از جمله مسائل مهم در ساختمان سازی موضوع مقاوم سازی آن است. در بخش مقاوم سازی بحثمقاوم سازی سقف خیلی مهم و مطرح است. از این رو سقف های یوبوت بخاطر ساختار چند لایه ای که دارد مقاومت بالایی را به خود اختصاص داده است. عمدتا جنس لایه های یوبوت از پلاستیک فشرده است. در سقف های یوبوت نیز مانند سقف وافل از بتن کمتری استفاده می شود. اگر قرار بر انتخاب سقف وافل است دیگر نیاز نیست از ستون های اضافی برای مقاوم سازی استفاده شود. از مزیت های دیگر سقف یوبوت مسطح بودن تراز زیرین دال است که منجبر به سهولت و کاهش هزینه های مربوط به لوله کشی و نازک کاری در زیر سقف می شود. یوبوت همچنین موجب می شود تا عایق بندی بهتری از نظر صوتی و لرزش های صفحه ای ایجاد شود. ایمنی بالای سقف یوبوت درمقابل عوامل مشتعل و آتش سوزی ها موجب تامیین ایمنی ساختمان با این نوع سقف می شود. مراحل اجرای سقف یوبوت به شکل های زیر صورت می گیرد. ابتدا قالب بندی سقف انجام می شود. سپس آرماتورگذاری تحتانی انجام شده و به چیدن بلوک های یوبوت در کتار یکدیگر منتهی می شود. در مرحله چهارم آرماتور گذاری فوقانی سقف یوبوت توسط سازنده انجام می شود. در سقف های یوبوتی که از قالب تک لایه استفاده می شود بتن ریزی حتما باید در دو مرحله صورت گیرد و در پایان کار سازنده سقف یوبوت به قالب برداری سقف می پردازد.
مقایسه سقف وافل با سقف یوبوت
در بین مزایای منحصر به فردی که هر کدام از انواع این دو نوع سقف دارند تمایزاتی نیز در نوع ساخت، کاربرد و سایر عوامل این دو نوع سقف وافل و سقف یوبوت دارند. در روند اجرای دال های مجوف که توسط یوبوت انجام می شود بعد از اینکه آرماتور گذاری انجام شد لایه زیرین یوبوت ها کنار هم و روی شبکه آرماتور زیرین قرار می گیرد. در سقف یوبوت کار بتن ریزی پس از قرار گرفتن آرماتور برشی میانی و آرماتوربندی لایه فوقانی صورت می پذیرد. در مقابل سقف یوبوت، سقف های وافل به نوعی از دال های دو محوره مجوف تشکیل می شوند که حالت T شکل به خود می گیرند. با این ساختار تعریف شده از سقف وافل در مقایسه با دال توپر و تخت و یا تیر و نیز دال بخاطر اینکه می بایست محدوده های ناکارآمد حذف شوند. هزینه های جانبی بسیار پایین می آید و در نتیجه کار آمدتر خواهد بود.
برآورد هزینه در دو سقف وافل و یوبوت
از جمله مواردی که به هزینه کرد این دو مدل سقف بر میگردد هزینه دستمزد اجرای این دو مدل سقف است. فاکتورهایی که در پایان پروژه عمرانی بسته می شود وابسته به سطح کار و میزان مدت زمان و سختی نحوه کار بر می گردد. همچنین قالب هایی که در طی کار استفاده می شود خود هزینه بر بوده و به تعداد و متراژ قالب ها در سقف بر می گردد. ارتفاع سقف نیز در هزینه آن تاثیر دارد. در صورتی که ارتفاع سقف بلند بوده و علاوه بر جک نیاز به اسمافلند بندی زیر سقف داشته باشد هم هزینه لوازم و هم دستمرد این اجرا بالاتر خواهد رفت. نوع قالب ها چه یک طرفه باشند و چه دو طرفه می تواند هم از جنس مرغوب با دوام بالا باشد و هم جنس ضعیف و یکبار مصرف که بستگی به هزینه ای که میخواهیم برایش خرج کنیم باز میگردد. در هر صورت هر دو نوع سقف وافل و سقف یوبوت هزینه کمتری نسبت به موارد مشابه خود دارند اما تا حدودی می توان گفت هزینه کرد سقف های وافل به مراتب اندکی کمتر از سقف های یوبوت است و این بخاطر مواد اولیه و سبک اجرای سقف های یوبوت است که هزینه بیشتری را می پذیرد.
اگر قصد ساختمان سازی دارید نیاز به گروهی متخصص در این زمینه دارید تا بتوانید بهترین بنا را بسازید و البته از استحکام و امنیت سازه خود خیالتان راحت باشد. پیشنهاد ما به شما نیروهای مجرب و متخصص ملک فوری می باشد که میتوانند شما را در ساخت سازه، آن هم به بهترین روش و با تجهیزات به روز و مواد و مصالح با کیفیت و مرغوب یاری کنند. شما میتوانید برای مشاوره و راهنمایی بهتر در خصوص استفاده از این دو مدل سقف با کارشناسان ملک فوری تماس بگیرید تا بهترین را انتخاب کنید.
نظرات در مورد سقف یوبوت بهتر است یا سقف وافل؟