آسمان خراش چیست؟

What is a skyscraper
ملک فوری سه شنبه 12 دی 1402 ارسال نظر

آسمان خراش به ساختمان هایی گفته می شود که دست کم دارای 40 طبقه باشد و ارتفاع آن نیز بیش از 150 متر باشد. تاریخ ساخت اولین ساختمان های بلند به زمان باستانی بر می گردد. سازه هایی که با دیوارهای باربر و به ارتفاع 15 طبقه ساخته می شد و قبلا در شهرهای رومیان مورد استفاده بود. سه آسمان خراش در فهرست بلند ترین ها قرار دارند.

تبلیغات با قیمت مناسب

آسمان خراش

میل به قرار گرفتن در ارتفاع و بلندی در اکثر افراد وجود دارد‌. برای همین خیلی از ما دوست داریم تماشای مناظر طبیعی را از بالای ساختمان های بلند نظاره گر باشیم و یا پیاده روی در کوه را دوست داشته و از فتح قله لذت می بریم. گاهی برای سکونت نیز بسیاری از افراد هستند که تمایل به زندگی در ساختمان های بزرگ و بلند را دارند ساختمانهایی با ارتفاع نزدیک به ۲۰۰ متری که وجود آسانسور و بالابرهای قوی عبور و مرور را در آن آسان می کند. گویی دستمان به ابر می رسد و می توانیم از آن ارتفاع بسیار بلند آسمان را لمس کنیم. به چنین ساختمان هایی که ارتفاعات استثنائی دارند در علم معماری ساختمان آسمان خراش گفته می شود. وجود آسمان خراش ها طی دهه اخیر هم در ایران و هم در سایر کشور های جهان دیده شده، برج سازان و کسانی که تخصصشان ساختمان های قول پیکر و مرتفع است با دیدن استقبال مردم از سکونت در این ساختمانها ترغیب شدند که تعداد چنین سازه هایی را افزایش دهند.

فهرست مطالب:
* شناخت ساختمان های آسمان خراش
* خرید آپارتمان های مسکونی در برج های بزرگ و آسمان خراش ها
* متریال به کار رفته در آسمان خراش ها
* نمونه ای از آسمان خراش در ایران
* بلند ترین آسمان خراش های جهان

شناخت ساختمان های آسمان خراش

آسمان خراش به ساختمان هایی گفته می شود که دست کم دارای 40 طبقه باشد و ارتفاع آن نیز بیش از 150 متر باشد. امروزه در زبان فارسی به آنها برج هم گفته می شود. کلمه آسمان خراش برداشتی از واژه skyscraper در انگلیسی است. گفتنی است حداقل ارتفاع 150 متر به عنوان معیار برای تعریف آسمان خراش ها بکار می رود. به ساختمان هایی با ارتفاع کمتر از 150 متر در اصطلاح بلند مرتبه گفته می شود. 
ساخت آسمان خراش بسیار هزینه بالایی دارد. ساختمان های مرتفع تر از 200 یا 400 متر مسائل تجربه نشده و مقیاس های بزرگ وجود دارد. هزینه پروژه های آسمان خراش محدود به مصالح یا موارد تاسیساتی و فنی نیست. در پروسه اجرا مسائل غیر قابل پیش بینی زیادی وجود دارد. علاوه بر این هزینه های سنگین نگهداری نیز افزوده می شود که بسیار هنگفت می باشد. به همین دلیل است که آسمان خراش ها معمولا توسط دولت ها ساخته می شوند. 

خرید آپارتمان های مسکونی در برج های بزرگ و آسمان خراش ها

علاقه به برج های بلند و سکونت در ساختمان های بلند قامت طی سالهای اخیر بسیار بالاتر رفته است. تا جایی که در شهرهای بزرگ خیلی از خانواده های واحدهای مسکونی خود را در خانه های بزرگ انتخاب می کنند. متراژ بالا و کیفیت متریال در این ساختمانها کیفیت منازل را بالا برده و رنج قیمت چنین واحدهایی مناسب و البته بالاتر از واحدهای چند طبقه است و این بخاطر ارزش ملکی و کیفیت  ومتد و طراحی های جدید است. امروز در خیلی از شهر ها و استان های ایران از جمله شهر رشت در استان گیلان آپارتمان های بزرگ چند طبقه ساخته شده است که اگر چه برج محسوب نمیشوند اما یا امکاناتی که دارند دست کمی از برج های بزرگ ندارند مخصوصا که اکثرا دارای پنت هاوس نیسز میباشد. اگر شما هم طرفدار خرید  پنت هاوس در گیلان و در شهر رشت هستید میتوانید از سایت ملک فوری دیدن کنید و با کارشناسان ما برای قرار بازدید مشورت داشته باشید.

آسمان خراش ها

بلند ترین آسمان خراش های جهان

یکی از دلایل بلند مرتبه سازی در جهان کوچ مردم به سوی شهر ها و افزایش تراکم جمعیت می باشد. یکی دیگر از معمول ترین دلایل بلند مرتبه سازی، ساخت یک نماد و نشانه شهری با دو هدف است. سه آسمان خراش در فهرست بلند ترین ها قرار دارند که یکی در چین، دو آسمان خراش در دبی و دو آسمان خراش در کشور آمریکا قرار گرفته اند. دبی بلند ترین آسمان خراش دنیا را دارد. اول به عنوان بنایی که هویت‌بخش، غرور آفرین و نمادی برای شهر است، و دوم به عنوان نشانی که بتوان با آن موقعیت سنجی کرد یا به زبان ساده‌ تر آدرس داد. بلند مرتبه سازی با هدف گردشگری نیز ممکن است انجام شود. می توان گفت موفق ترین نمونه در این زمینه برج‌ های دوقلوی پتروناس مالزی باشد. این آسمان‌ خراش‌ ها که تا سال ۲۰۰۴ بلندترین آسمان‌ خراش‌ های جهان بودند، یکی از دلایل اصلی جذب گردشگر برای مالزی گردیدند. هرچند که معماری ویژه آن و تبلیغات گوناگون مانند فیلم مأموریت غیرممکن - پروتکل شبح بی‌تأثیر نبوده اند. امروزه ب فشردگی رقابت در میان آسمان خراش ها، ریسک باقی ماندن در صدر به کمتر از دو سه سال رسیده‌است. عملاً جذب گردشگر با لقب «بلند ترین» احتمال کمی دارد.

متریال به کار رفته در آسمان خراش ها

بخاطر مقاومت بالایی که لازم است در ساختمان های بزرگ و آسمان خراش ها داشته باشد تعداد تیرآهن ها بافت و اسکلت اولیه و متریالی که در ابر ساختمانها به کار میرود نباید معمولی باشد. نظارت روی ساخت و مهندسی این دست ساختمانها بسیار بیشتر است. اختراع آسانسور اولین زمینه ساخت و ایده چنین ساختمانها شد. ساخت آسمان خراش ها گواه این است که یکی از کاربردهای فراوان استفاده از کاربری مخابرات است که نمیتوان توقع زیادی از نتایج مالی آن داشت. در واقع به جای ساخت این نوع آسمان خراش ها که بسیار گران هم هستند، می توان از مکان برای ساخت سازه های کم هزینه تر مانند دکل ها و ... استفاده شود که با هزینه محدودتر این کار صورت پذیرد.

آسمان خراش ها

نمونه ای از آسمان خراش در ایران

وقتی صحبت از ساخت یک آسمان خراش در ایران می‌شود، همه به برج میلاد تهران فکر می‌کنند. آسمان خراش میلاد به ارتفاع 435 متر می‌رسد و بلندترین سازه ایران است. اولین آسمان خراش ایران به عنوان ششمین سازه بلند در بین برج‌های مخابراتی جهان پس از برج آسمان توکیو ژاپن با ارتفاع 634 متر، و برج گوانگژو چین با 605 متر ارتفاع، سیان تورنتو کانادا با ارتفاع 553 متر، برج مسکو با ارتفاع 540 متر و برج شرقی شانگهای در چین به دلیل ارتفاع 467 متری خود شناخته شده است. برج میلاد در شمال غربی استان تهران قرار دارد و از طریق بزرگراه های همت، حکیم و شیخ فضل الله نوری قابل دسترسی است. 

سایت ملک فوری را به عنوان مرجعی کامل در خرید و فروش انواع ملک به خصوص و آپارتمان در رشت و استان گیلان ر به خاطر داشته باشید. مشاوران ما همه روزه در خدمت شما مشتریان محترم هستند. پیشنهاد میکنیم برای بازدید از ملک های متنوع با قیمت های مناسب و موقعیت های عالی حتما از سایت ملک فوری دیدن کنید.

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد آسمان خراش چیست؟

برچسب ها : آسمان خراش معماری گیلان محمدرضا کوچکی ساختمان بزرگ برج بزرگترین ساختمان ساختمان سازی