نکات حقوقی در زمینه خرید خانه که باید بدانید

Legal tips for buying a house
ملک فوری سه شنبه 18 مهر 1402 ارسال نظر

 خرید مسکن هم مانند بسیاری از مناسبات اقتصادی و انسانی، مسائل حقوقی خاص خود را دارد. بخش قابل توجهی از افراد تنها یک بار در تمام عمر خود چنین معامله‌ای را به ارزش کل سرمایه زندگی‌شان انجام می‌دهند.

تبلیغات با قیمت مناسب

 خرید مسکن هم مانند بسیاری از مناسبات اقتصادی و انسانی، مسائل حقوقی خاص خود را دارد، بخش قابل توجهی از افراد تنها یک بار در تمام عمر خود چنین معامله‌ای را به ارزش کل سرمایه زندگی‌شان انجام می‌دهند، پس اطلاع از تمام ضوابط و اصولی که می‌تواند این خرید را تحت تاثیر قرار بدهد، ضروری است ملک فوری چندین نکته را برایتان در نظر گرفته‌ است که با همراهی ما می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

اطمینان حاصل کردن از مالکیت فروشنده :

نخستین نکته ای که در خرید هر ملک یا خانه ای وجود دارد، اطمینان کامل از مالکیت فروشنده است. البته این نکته مختص به خرید خانه نبوده و در تمامی خرید و فروش ها جاری است، ولی ممکن است در خصوص خانه، به دلیل هزینه زیادی که صرف می شود، اهمیت بیشتری پیدا کند. برای اطمینان حاصل کردن از مالکیت فروشنده باید به اسناد مالکیت او توجه کرد. اگر ملک مورد معامله دارای سند رسمی است، سند مزبور باید به دقت بررسی شده و از درج نام صحیح و کامل فروشنده به عنوان مالک، اطمینان حاصل شود. هرگاه هنوز سند رسمی به نام فروشنده صادر نشده است و او می خواهد ملک را به استناد مبایعه نامه (قولنامه) به فروش برساند، لازم است درج نام او به عنوان خریدار در مبایعه نامه بررسی شود.

همچنین بخوانید: خیار غبن چیست؟

دارابودن اختیار فروش ملک:

گاه ممکن است شخصی به وکالت از دیگری قصد فروش ملکی را داشته باشد. در این فرض علاوه بر حصول اطمینان از مالکیت موکل(شخصی که برای فروش وکالت داده است) به صورتی که در بند پیشین گفته شد، صحت وکالت اعطا شده نیز باید بررسی شود که آیا وکیل اختیار فروش ملک از طرف مالک را دارد یا آنکه وکالتنامه ی موصوف، اختیاری به غیر از فروش خانه را به وکیل اعطا کرده است. در صورتی که صراحتا" در وکالتنامه اختیار فروش ملک مورد معامله به وکیل داده نشده باشد، وکیل حق انجام چنین معامله ای را ندارد و خریدار باید از معامله کردن با وی اجتناب کند و به سراغ مالک اصلی برود.

تطبیق مشخصات مندرج در سند با ملک:

لازم است نشانی ملک، پلاک ثبتی، حدود اربعه و کد پستی آن تا حد امکان با اطلاعات مندرج در مبایعه نامه یا سند تطبیق داده شود و در صورت وجود مغایرت، از انجام معامله پیش از اصلاح سند خودداری شود.

در رهن یا بازداشت نبودن ملک:

گاه ممکن است فروشنده، خانه ی خود را برای گرفتن وام در رهن بانک گذاشته یا اینکه ملک در اجرای حکم صادر شده از مراجع قضایی بازداشت شده باشد. در این فرض هر چند اصولا تنظیم مبایعه نامه امکان پذیر است ولی تنظیم سند رسمی به نام خریدار، منوط به فک رهن یا رفع بازداشت از ملک است. یکی از بهترین راهکارهای موجود در این خصوص این است که فروشنده به خریدار وکالت فک رهن یا رفع بازداشت اعطا کند و خریدار نیز بخشی از پول خرید خانه را به این کار اختصاص بدهد. یعنی به جای آن که تمامی ثمن معماله را به فروشنده پرداخت کند، مقداری از آن را صرف پرداخت دین یا تعهد مالی نماید که ملک فروشنده به دلایلی در رهن یا بازداشت قرار دارد. سپس باوکالتنامه ای که از فروشنده در دست دارد مبادرت به انجام امور فک رهن یا رهن بازداشت کند.

همچنین بخوانید: هزینه نقاشی ساختمان به عهده مالک است یا مستاجر

دیدگاه شما

Captcha

نظرات در مورد نکات حقوقی در زمینه خرید خانه که باید بدانید

برچسب ها : سحر علیزاده خرید ویلا ویلا مستر خرید ویلا ویلا در گیلان ویلا لوکس ویلا ساحلی اصطلاحات املاک املاک